Μενού Κλείσιμο
η σπείρα των κλεμμένων Smart

Τους τελευταίους μήνες μια νέα σπείρα έχει κάνει την εμφάνισή της και έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος ανυποψίαστων οδηγών.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Πρόκειται για σπείρα διαρρηκτών, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει προβεί σε περισσότερες από 30 κλοπές αυτοκινήτων τύπου Smart σε ΠαγκράτιΒύρωνα και Άγιο Δημήτριο.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη σπείρα έχει βάλει στο στόχαστρο τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, αφαιρώντας από αυτά τα τιμόνια και τους λεβιέδες των ταχυτήτων, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που οι διαρρήκτες έχουν κλέψει ολόκληρο το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο synenas.gr, οι οδηγοί που βρήκαν τα αυτοκίνητά τους ανοιγμένα έχουν δει το τιμόνι ή τον λεβιέ ταχυτήτων τους να πωλούνται στο διαδίκτυο.

Αποκλειστικά βίντεο του synenas.gr

Στα βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το synenas.gr, φαίνονται ξεκάθαρα οι δυο νεαροί «ποντικοί» να πλησιάζουν το λευκό Smart, με το ένα μέλος να ξεβιδώνει τον προφυλακτήρα την ώρα που ο συνεργός του φυλάει τσίλιες.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται πως το Ι.Χ. που επιβαίνει η σπείρα πλησιάζει με χαμηλή ταχύτητα και ακινητοποιεί τελικά το όχημα δίπλα από ένα σταθμευμένο Smart με σκοπό να ελέγξει εάν είναι «διαθέσιμο» και στη συνέχεια να το διαρρήξει.

O παθών αντιλήφθηκε το γεγονός, τους καταδίωξε και με την συνδρομή της Άμεσης Δράσης συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αρμόδιο Τμήμα Ασφαλείας για να ακολουθήσει η διαδικασία του αυτοφώρου. Ωστόσο σήμερα και οι δύο δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας από τους δράστες, αλβανικής καταγωγής είναι σεσημασμένος για σωρεία κλοπών αυτοκινήτων με μια ιδιαίτερη….συμπάθεια στα Smart.

Η μόστρα πάει σύννεφο…

Oι θρασείς διαρρήκτες, οι οποίοι είναι 20 και 21 ετών όλο αυτό το διάστημα δεν δίστασαν να ανεβάζουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς φωτογραφίες με μασούρια χρημάτων γράφοντας χιουμοριστικές λεζάντες.