Μενού Κλείσιμο
Βιασμός στον Κολωνό

Βιασμός στον Κολωνό: Στη φυλακή οδηγείται η 37χρονη μητέρα της ανήλικης από τον Κολωνό, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της στην 33η ανακρίτρια.

Σε μια ιδιαίτερη φορτισμένη συναισθηματικά απολογία, η οποία αρκετές φορές διακόπηκε καθώς ξέσπαγε σε κλάματα, η μητέρα αρνήθηκε την κατηγορία για το αδίκημα της συνέργειας σε μαστροπεία σε βάρος της ανήλικης κόρης της, ενώ υποστήριξε πως δεν είχε καταλάβει τον γολγοθά που πέρναγε το παιδί της.

Όταν κατάλαβε τι συμβαίνει τότε απευθύνθηκε στις Αρχές, ανέφερε στην ανακρίτρια.

Τι συμβαίνει με τα εμβάσματα στον τραπεζικό λογαριασμό;

Η κατηγορούμενη και πλέον προφυλακιστέα ερωτήθηκε και για τα τέσσερα τραπεζικά εμβάσματα, τα οποία κατέληξαν στον λογαριασμό της. Πρόκειται για τρία εμβάσματα των 25 ευρώ, ένα των 20 ευρώ και ένα των 40 ευρώ.

Η 37χρονη φέρεται να δήλωσε άγνοια, υποστηρίζοντας πως τον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό δεν τον χρησιμοποιεί. Είπε μάλιστα πως χειρίζεται έναν νέο λογαριασμό που άνοιξε λόγω των προνοιακών επιδομάτων που παίρνει ως πολύτεκνη με έξι ανήλικα παιδιά.

Ακόμη ρωτήθηκε για τον Ηλία Μίχο και την σχέση που είχε μαζί του. Η γυναίκα υποστήριξε πως εργαζόταν στο κατάστημα του στον Κολωνό. Όταν η ίδια σταμάτησε, η κόρη της εξακολουθούσε να πηγαίνει περιστασιακά στο μαγαζί προκειμένου να τον βοηθά με τις ελαφριές δουλειές και εκείνος της έδινε το χαρτζιλίκι της. Δεν είχε πέσει στην αντίληψη της υποστήριξε το τι ζούσε το παιδί της στα χέρια του.

Το κρίσιμο τηλεφώνημα της θείας

Κατόπιν περιέγραψε το τηλεφώνημα της θείας στο οποίο της έλεγε πως στο κινητό τηλέφωνο του κοριτσιού βρήκε μηνύματα του Μίχου αλλά και πως η ανήλικη του είχε στείλει γυμνές φωτογραφίες της και βίντεο. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Τρελάθηκα όταν μου είπε πως η κόρη μου έχει στείλει γυμνές της φωτογραφίες στον Ηλία Μίχο. Κυριολεκτικά πάγωσα».

Την ίδια ώρα στο πλευρό της έξω από το κτήριο 10, βρίσκονται η θεία και τα δυο ενήλικα παιδιά της, ο 18χρονος γιος και η 19χρονη κόρη της όπου νωρίς το πρωί και κάτω από άκρα μυστικότητα, πέρασαν την πόρτα της ανακρίτριας προκειμένου να καταθέσουν. Υπενθυμίζεται πως η θεία έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην αποκάλυψη της τραγωδίας που ζούσε το κορίτσι. Και οι τρεις κατέθεσαν πως η 37χρονη κατηγορούμενη δεν έχει ανάμειξη στη φρικτή αυτή υπόθεση.

Στην ανακοίνωση της απόφασης που την έκρινε προφυλακιστέα η 37χρονη ξέσπασε σε λυγμούς και ουρλιαχτά που ακούγονταν έξω από το κτήριο 10 που κρατούνταν.
Σε κλάματα ξέσπασαν και τα δύο ενήλικα παιδιά της όταν έμαθαν πως η μητέρα τους θα πάρει τον δρόμο για τις φυλακές, ενώ το αγόρι βλέποντας την μητέρα του να βγαίνει με χειροπέδες πλησίασε το αυτοκίνητο και ξέσπασε σε λυγμούς.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της 37χρονης Απόστολος Λύτρας σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για «βιαστική απόφαση που βασίζεται σε ελάχιστα στοιχεία» καθώς και πως η όλη διαδικασία στηρίχτηκε σε ένα βιαστικό ένταλμα σύλληψης.

Τέλος έκανε λόγο για «ελλιπέστατη δικογραφία με ελάχιστα στοιχεία» ενώ τόνισε πως «υπάρχει και τρίτη κατάθεση από την ίδια τη 12χρονη και έχει αναφέρει ότι η μητέρα της δεν γνώριζε απολύτως τίποτα».

Εξέδιδε το παιδί σε οίκο ανοχής

Την ίδια ώρα ανατριχίλα προκάλεσαν τα όσα εξιστόρησε το κορίτσι στην τρίτη του κατάθεση. Εκεί περιγράφει πως ο Ηλίας Μίχος, κατηγορούμενος για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος του παιδιού, την εξέδιδε σε οίκο ανοχής που βρισκόταν πολύ κοντά στο χώρο, όπου είχε το μίνι μάρκετ.

Το κοριτσάκι περιγράφει πως γινόταν η επίσκεψη στο χώρο του οίκου ανοχής, όπου, όπως αναφέρει, ο Ηλίας Μίχος ερχόταν σε σεξουαλική επαφή μαζί του και στη συνέχεια, άλλοι άνδρες που είχαν από τον ίδιο ενημερωθεί.

Ο Ηλίας Μίχος εξέδιδε το παιδί σε οίκο ανοχής.

Η 12χρονη αναφέρει πως δεν ξέρει, αν κάποιος έπαιρνε χρήματα, πάντως δεν έδιναν τίποτα στην ίδια, ενώ φρίκη προκαλεί, η όλη οργάνωση των αποτρόπαιων πράξεων σε βάρος του παιδιού από τον Ηλία Μίχο.

Η κατάθεση έχει δοθεί, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της, έχει γίνει με τη βοήθεια ψυχολόγου προκειμένου το κοριτσάκι να μπορέσει να περιγράψει τα απερίγραπτα.

Η κατάθεση της 12χρονης δεν είναι η μόνη που υπάρχει στη δικογραφία καθώς έχουν δοθεί πολλές για να μπορέσουν οι αρχές να αντλήσουν, όσο μπορούν περισσότερα στοιχεία για εκείνους, πλην του Μίχου, σεξουαλικά κακοποίησαν το ανήλικο.