Μενού Κλείσιμο
Βιασμός

Ο Δημήτρης Σούρας σε συνέντευξή του εξηγεί τα φαινόμενα σεξουαλικής βίας (βιασμός) που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται και απασχολούν την ελληνική κοινωνία είναι πολλά. Ο βιασμός ενός ανηλίκου πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ψυχική ασθένεια ή ως διαστροφή; Η σεξουαλική διαστροφή είναι αρρώστια; Οι θύτες είναι άρρωστοι και εάν ναι υπάρχει θεραπεία; Υπάρχει σωφρονισμός για τους θύτες; 
Συνέντευξη στην Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη 

Δημήτριος Σούρας, Ψυχίατρος.
Δημήτριος Σούρας, Ψυχίατρος.

Με αφορμή τα φρικτά εγκλήματα βιασμών ανηλίκων, ο διακεκριμένος ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας τοποθετείται στο ιατρικό σάιτ health4u.gr, για την παιδοφιλία και την παιδεραστία. 

Ο κ. Σούρας κατέστησε σαφές ότι οι σεξουαλικές διαταραχές δεν αποτελούν ψυχική ασθένεια, διαχωρίζοντας τους βιαστές, τους παιδεραστές, τους ηδονοβλεψίες, τους επιδειξιομανείς από τους ψυχικά πάσχοντες.
«Δεν πρόκειται δηλαδή για μια αρρώστια, η οποία θα δημιουργήσει μια σεξουαλική διαστροφή ή μια παραφιλία. Τα άτομα που σχετίζονται με παιδοφιλίες και με παιδεραστίες έχουν δημιουργηθεί με αυτόν τον τρόπο.» 

Βιασμός: Η παιδοφιλία και η παιδεραστία θεραπεύονται;

Ο έμπειρος ψυχίατρος εξήγησε ότι από τη στιγμή που ο βιαστής δεν είναι ψυχικά ασθενής, δεν μπορεί να θεραπευτεί. Τόνισε μάλιστα πως δεν υπάρχει ούτε φαρμακευτική αγωγή που μπορεί να τον θεραπεύσει, ούτε ψυχοθεραπευτική μέθοδος που μπορεί να τον βοηθήσει.

Οι παιδόφιλοι και οι παιδεραστές έχουν μονάχα αυτή την επιθυμία, οπότε εύλογα μιλάμε για επιθυμητή σεξουαλική διαστροφή και όχι για ψυχική ασθένεια. «Ο βιασμός είναι μία βαρύτατη σεξουαλική διαστροφή για τον βιαστή που όταν βιάζει ικανοποιείται και πρέπει να τιμωρείται!»

Για το άτομο που προβαίνει σε ένα από τα παραπάνω Ποινικά Αδικήματα, η φυλακή αποτελεί μονόδρομος. «Φανταστείτε ότι υπάρχουν Κράτη που προβαίνουν σε χημικούς ευνουχισμούς. Στην ουσία δίνουν φάρμακα για να καταστείλουν αυτή την ανώμαλη σεξουαλική επιθυμία. Παρ’ όλα αυτά όταν αυτοί βγουν ποιος θα τους χορηγεί τα φάρμακα; Άρα ούτε αυτό είναι λύση. Όταν λοιπόν υπάρχουν άτομα που απλώνουν τα βρωμόχερά τους στα παιδιά μας, η φυλακή είναι υποχρεωτική.»

⇒ Χημικός ευνουχισμός: Τι είναι και πώς γίνεται;

Βιασμός

Ο κ. Σούρας με λύπη του μας διαβεβαιώνει ότι η φυλακή δεν σωφρονίζει κανέναν. «Και αυτό διότι δεν έχουμε σωφρονιστικό σύστημα και δεν ξέρω εάν υπάρχουν και καλά σωφρονιστικά συστήματα στον κόσμο. Αλλά αν μη τι άλλο η φυλακή αποτελεί μια καλή τιμωρία για την αναίσχυντη αυτή πράξη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ψυχίατρος αναφέρθηκε εκτενέστερα στους δύο βιαστές που έχουν συλληφθεί για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό κάνοντάς μας σαφές ότι πρόκειται για δυο άτομα που αφού ασέλγησαν -με κανονική πράξη- σε ένα παιδί στην συνέχεια το εκπόρνευαν σε άλλα διεστραμμένα άτομα.

Το σύστημα της δικαιοσύνης «πάσχει» – Η φυλακή δεν σωφρονίζει!

«Σε αυτήν την πολύκροτη υπόθεση δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με το αδίκημα της παιδεραστίας αλλά και της μαστροπείας. Και ερωτώ; Αυτά τα διεστραμμένα άτομα, τα οποία δεν είναι ψυχικά ασθενείς, πως τα αντιμετωπίζουμε αφού δεν νοσούν και δεν μπορούν να θεραπευτούν; Είδαμε και το παράδειγμα του 63χρονου που ασέλγησε σε δύο αγοράκια 7-8 ετών. Το άτομο αυτό είχε αποφυλακιστεί προ ολίγων μηνών από τις Φυλακές Γρεβενών αφού είχε εκτίσει την ποινή του βιασμό κατά συρροή και αποπλάνησης ανήλικου παιδιού κάτω των 10 ετών. Επομένως, η μόνη λύση είναι «σαπίσουν» στη φυλακή! 

Πώς μπορεί ένας παιδόφιλος/παιδεραστής να γίνει αντιληπτός από τους γονείς;

Διαβάστε την συνέχεια στο health4u.gr