Μενού Κλείσιμο
Θεοφάνεια

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα αλλά και μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, τελέστηκε και φέτος στο πρώτο μεγάλο λιμάνι της χώρας τον Πειραιά, η τελετή του Αγιασμού των υδάτων, τα Θεοφάνεια χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πειραιώς & Φαλήρου κ. Σεραφείμ.

Θεοφάνεια: Οι βατραχάνθρωποι έπιασαν τον σταυρό στον Πειραιά

Στην τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, παραβρέθηκε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ άνδρες του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων έπιασαν τον Σταυρό.

Αυτός που έπιασε το Σταυρό λέγεται Διονύσης Πετρίδης, είναι πατέρας τριών κοριτσιών και το έκανε με αγάπη για τις κόρες του.

Νωρίτερα στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος τελέστηκε η Θεία Λειτουργία.

«Σήμερα είναι μία ημέρα ελπίδας και φώτισης για όλες και όλους. Το 2022 πρέπει και θα είναι μία χρονιά όπου θα αξιοποιήσουμε τα επιτεύγματα της επιστήμης, θα κερδίσουμε πίσω τη ζωή μας και θα νικήσουμε την πανδημία» τόνισε σε δήλωσή του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Σήμερα είναι μία μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία και όλοι εμείς εδώ από τον Πειραιά, το πρώτο λιμάνι της χώρας, ήρθαμε να αγιάσουμε τα ύδατα και να κάνουμε δύο ευχές: να ευχηθούμε να είναι γαλήνιες οι θάλασσες για όλους τους ναυτικούς μας και να απαλλαγούμε όσο πιο γρήγορα από αυτόν τον υγειονομικό εφιάλτη που ζούμε» δήλωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ανέφερε ότι με ιδιαίτερη λαμπρότητα σήμερα στον Πειραιά και στο μεγάλο λιμάνι της χώρας τελέστηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων. Ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους Πειραιώτες και εξέφρασε την ελπίδα κα την ευχή «το φως των ημερών μαζί με τις ιδεολογικές και ατομικές προσπάθειες με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να βοηθήσουμε να ξεπεράσουμε την πανδημία».

Θεοφάνεια 2022 στον Πειραιά