Μενού Κλείσιμο

Αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για τον βίο και τη πολιτεία του ιερέα που συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στη Ηλιούπολη κατηγορούμενος για βιασμό ανηλίκων και πορνογραφία. 

Ο λόγος για τον ιερέα από τα Κάτω Πατήσια, πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος φέρεται να βίαζε μία 17χρονη από τα τέλη του 2019 μέχρι τα μέσα του 2020. 

Ως προς τον τρόπο δράσης του, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ στην kathimerini.gr, ο κατηγορούμενος είχε προσεγγίσει την ανήλικη στο κατηχητικό και της είχε παρουσιαστεί ως ο απόλυτος προστάτης της. 

«Μετά τον Θεό είμαι εγώ για σένα. Είμαι οι γονείς σου, ο φίλος σου, ο δάσκαλος σου, τα πάντα». Με αυτά τα λόγια, όπως εξήγησαν καλά ενημερωμένες πηγές, ο ιερέας δημιούργησε στην κοπέλα αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης. «Την έκανε εξομολόγηση και στη συνέχεια προχωρούσε σε πράξεις. Επίσης της ζητούσε να του στέλνει φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου. Της έστελνε και αυτός διάφορα σημεία του σώματός του και της ζητούσε η σχέση που είχαν αναπτύξει να μείνει μεταξύ τους» σημείωσαν οι ίδιες πηγές. 

Η δράση του ωστόσο έλαβε τέλος όταν η ανήλικη συνειδητοποίησε ότι αυτό που είχε αναπτυχθεί μεταξύ αυτής και του κατηγορουμένου ήταν λάθος και δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Η ψυχολογική της κατάσταση επιβαρύνθηκε πολύ και έφθασε σε σημείο να παθαίνει λιποθυμικά σοκ.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση της υπόθεσης κάνουν λόγο και για άλλες περιπτώσεις ανηλίκων για τις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι συνδέονταν με τον εν λόγω άνθρωπο. «Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και είναι πιθανό να προκύψουν και άλλες περιπτώσεις με κοπέλες που είχαν πέσει στα δίχτυα του»

Στον ιερέα ασκήθηκε ποινική δίωξη για μία σειρά από βαριές κατηγορίες, όπως βιασμός, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφία. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη, ενώ τη δικογραφία ανέλαβε χθες ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος και αμέσως προχώρησε στην άσκηση δίωξης.

Επιπλέον, με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο ιερέας τέθηκε σε αργία και, παράλληλα με τη Δικαιοσύνη, ξεκινούν οι ανακρίσεις από τα εκκλησιαστικά όργανα προκειμένου -εάν προκύψουν στοιχεία- να παραπεμφθεί σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Πηγή: kathimerini.gr – Παναγιώτης Βλαχουτσάκος