Μενού Κλείσιμο
Αστυνομικοί σε ρόλο πυροσβέστη

Σε ρόλο “πυροσβέστη” η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής μετά από ξέσπασμα πυρκαγιάς σε κατοικημένη περιοχή στο Ζεφύρι.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του synenas.gr, αστυνομικοί που υπηρετούν στην Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αχαρνών και Ζεφυρίου κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε οικοπεδικό χώρο, στην Π. Τσαλδάρη στο Ζεφύρι.

Η φωτιά ξέσπασε στις 05:30 τα ξημερώματα και έκαιγε σε χαμηλή βλάστηση, ενώ απειλούσε τις αυλές των παρακείμενων σπιτιών.

Οι αστυνομικοί χωρίς να χρονοτριβήσουν -όπως φαίνεται και στο αποκλειστικό βίντεο- πήραν από τις αυλές των σπιτιών λάστιχα και κουβάδες καταφέρνοντας να σβήσουν την πυρκαγιά προτού να λάβει διαστάσεις.

Είναι γνωστό και έχει γραφεί εκατοντάδες φορές ότι η Ελληνική Αστυνομία βασίζεται στο φιλότιμο και στο ζήλο του αστυνομικού. Αστυνομικούς που καταδιώκουν σκληρούς κακοποιούς, συλλαμβάνουν,  προσφέρουν Α’ Βοήθειες, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που το “μπαλάκι” των ευθυνών πέφτει και στους ίδιους, τώρα τους βλέπουμε με αυτοθυσία να αναλαμβάνουν το ρόλο του πυροσβέστη χωρίς να έχουν λάβει την αντίστοιχη εκπαίδευση για να σώσουν τον πολίτη και την περιουσία του.

Δείτε το βίντεο: