Μενού Κλείσιμο

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ο αστυνομικός και ο 67χρονος άνδρας, οι οποίοι συνελήφθησαν στο Μενίδι μετά το θάνατο ενός 44χρονου Ρομά.

Ο 44χρονος επιχείρησε, σύμφωνα με μαρτυρίες να κλέψει ένα κλιματιστικό από σπίτι της περιοχής. Οι κινήσεις του έγιναν αντιληπτές και ακολούθησε καταδίωξη, με τους δύο συλληφθέντες να χτυπούν τον 44χρονο, ο οποίος τελικά κατέληξε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνταξιούχος προσπάθησε να σταματήσει τον επίδοξο κλέφτη πετώντας μια πέτρα, ενώ ο αστυνομικός εμφανίζεται σε βίντεο να τον χτυπάει στο πρόσωπο και το σώμα. Λίγη ώρα αργότερα κάτοικοι της περιοχής, εντόπισαν τον 44χρονο νεκρό με σημάδια ξυλοδαρμού σε πάρκο και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Ποινική δίωξη σε βάρος του αστυνομικού

Σε βάρος του αστυνομικού, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης, ενώ σε βάρος του 65χρονου απαγγέλθηκε η κατηγορία της συνέργειας στις πράξεις του αστυνομικού.

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται ότι ευθύνονται για το θάνατο του Ρομά και επικαλούνται το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης που καταλήγει ότι ο θάνατος οφείλεται σε καρδιακή ανακοπή. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν οδηγηθεί την Τρίτη ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα. Κατά την μεταγωγή τους στα δικαστήρια, συγγενείς του θύματος τους επιτέθηκαν φραστικά, ενώ χρειάστηκε οι άνδρες της ΟΠΚΕ να σχηματίσουν κλοιό γύρω από τους συλληφθέντες προκειμένου να αποτραπούν έκτροπα.