Μενού Κλείσιμο

Με ένταση ξεκίνησε η νυχτερινή βάρδια για την ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής το βράδυ της Παρασκευής, αφού λίγο πριν οι δείκτες του ρολογιού σημάνουν μεσάνυχτα, τα αίματα είχαν «ανάψει» στο Μενίδι.

Ρεπορτάζ: Kέλλυ Σαουάχ-Μαραγουδάκη 

Όλα ξεκίνησαν όταν οι μάχιμοι αστυνομικοί που υπηρετούν στην ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής, ενώ διενεργούσαν ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου με σκοπό την πάταξη της βαριάς εγκληματικότητας, άκουσαν πυροβολισμούς από παρακείμενο γλέντι -οικογένειας Ρομά.

Οι τουλάχιστον έξι πυροβολισμοί σε πολύ κοντινή απόσταση από τους αστυνομικούς είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίησή τους με τη μισή ομάδα να κατευθύνεται πεζή, ενώ η υπόλοιπη προσέγγισε με τα οχήματα. Σε ελάχιστο χρόνο, το σπίτι περικυκλώθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στη θέα των ενστόλων, οι ιδιοκτήτες της μεζονέτας πέταξαν ένα μαύρο τσαντάκι όπλου σε διπλανό χωράφι.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τη στιγμή που η ΟΠΚΕ πλησίαζε το σπίτι, δύο άτομα από τον Α’ όροφο, είχαν βγει στο μπαλκόνι και έχοντας τη μουσική στη διαπασών συνέχιζαν επιδεικτικά να πυροβολούν αδιακρίτως στον αέρα.  

Έπειτα από «διαπραγματεύσεις» με τους αστυνομικούς, ο 54χρονος ιδιοκτήτης που αρχικά αρνούνταν την οποιαδήποτε ανάμειξή του με τους πυροβολισμούς και εξύβριζε, συνελήφθη όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν το μαύρο τσαντάκι, το οποίο περιείχε ένα περίστροφο και 13 φυσίγγια. Επίσης, στο αυτόφωρο οδηγήθηκε και ο 16χρονος γιος του, αντιμετωπίζοντας τις ίδιες κατηγορίες, καθώς ο ανήλικος ήταν εκείνος που είχε πάρει το όπλο και πυροβολούσε, χωρίς -ευτυχώς- να θρηνήσουμε θύματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής για τα περαιτέρω.