Μενού Κλείσιμο
εκαβ

Στο χειρουργείο βρίσκεται αυτή την ώρα ένας διασώστης του ΕΚΑΒ, ύστερα από την απρόκλητη και βάναυση επίθεση που δέχτηκε, εν ώρα υπηρεσίας, από έναν μεθυσμένο.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του synenas.gr, κατά τις απογευματινές ώρες τις Κυριακής, οι διασώστες του ΕΚΑΒ λαμβάνουν σήμα από την Άμεση Δράση για παροχή Πρώτων Βοηθειών σε άτομο που βρισκόταν υπό την επίρρεια αλκοόλ.

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα Σαλαμίνας, σπεύδει στο σημείο για να παράσχει τις Πρώτες Βοήθειες στον μεθυσμένο άνδρα. Το συμβάν συνέβη στη Σαλαμνίνα, χθες γύρω στις 18:00 και μάλιστα σε κεντρικό δρόμο.

Στη συνέχεια το περιπολικό της Α/Δ αποχωρεί και εκείνη την ώρα ο αλλόφρων άνδρας βρίσκει την ευκαιρία να επιτεθεί και να χτυπήσει άσχημα τον ΕΚΑΒίτη.

Ο διασώστης προσπάθησε να αμυνθεί και να διαφύγει, με τον δράστη να τον κυνηγάει και να τον χτυπάει άγρια σε διάφορα σημεία του σώματός του. Από τα σφόδρα χτυπήματα ο διασώστης έπέσε ημιλιπόθυμος στην άσφαλτο.

Ο έτερος συνάδελφός του επιχείρησε να τον προσεγγίσει για να τον βοηθήσει, όμως εκείνος αντέδρασε επιθετικά.

Από την σφοδρή και αναίτια επίθεση ο 40χρονος διασώστης διακομίσθηκε γεμάτος μώλωπες στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε διπλό κάταγμα στο αριστερό χέρι και συντριπτικό κάταγμα ωμοπλάτης.

Ατάραχος ο δράστης, σηκώθηκε, κάθισε σε μια καφετέρια για να ακολουθήσει η σύλληψη του από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο. Ο θυτης συνελήφθη από τους αστυνομικούς και οδηγείται στα Δικαστήρια Πειραιά.

To synenas.gr, εύχεται καλή επιτυχία στο χειρουγείο και ταχεία ανάρρωση σε έναν ακόμη αφανή ήρωα της κοινωνίας.

Το ΕΚΑΒ πραγματοποιεί στάση εργασίας

Αξίζει να σημειωθεί πως με αφορμή την νέα απρόκλητη σωματική επίθεση που δέχθηκε πλήρωμα του Ε.Κ.Α.Β. Αθήνας κατά την διάρκεια παροχής Α’ βοηθειών, η οποία επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός Διασώστη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, καταγγέλλειγια μια ακόμη φορά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές και έδωσε εντολή στον Νομικό Σύμβουλο του Σωματείου μας να κινηθεί νομικά εναντίον του δράστη.

Αυτή η επίθεση έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές σε συναδέλφους του ΕΚΑΒ. Είναι γνωστό ότι αποτελούμε θύματα απρόκλητων επιθέσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Για τον λόγο αυτό το σωματείο έχει κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αποτροπή τους.

Απαιτούμε για μια ακόμη φορά να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς μας. Ζητάμε:

  • Να δοθούν οι δέουσες εντολές-οδηγίες από την πολιτεία για την πρόληψη και αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.
  • Να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (Διασωστών και Ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
  • Αυστηρές ποινές για όσους προβαίνουν σε παρόμοιες ενέργειες εναντίον συναδέλφων μας.

Σήμερα, Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, καλούμε έκτακτη Στάση Εργασίας 07:00 έως 11:00 και παράσταση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Πειραιά, όπου και θα μεταφερθεί ο δράστης της επίθεσης για την αυτόφωρη διαδικασία.