Μενού Κλείσιμο
ΟΠΚΕ

Στον απόηχο των κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σημειώνεται δυστυχώς αρνητικό πρόσημο για τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), οι οποίες για ακόμη μια φορά απομακρύνονται από τον σκοπό ίδρυσής τους και αναλώνονται σε στατικές υπηρεσίες και πάρεργα.

Ρεπορτάζ: Kέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό πως σε καθημερινή βάση αστυνομικοί που υπηρετούν τόσο στην ΟΠΚΕ Αθηνών, όσο και στην ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής, ενισχύουν άλλες υπηρεσίες και συγκεκριμένα την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας (2), την Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών (2), τη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων (10), το επιχειρησιακό σχέδιο Αριάδνη (6) και τα μέτρα Ασφαλείας (4).

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι η χθεσινή διαταγή με την μορφή κατ’ επείγοντος για τη διάθεση επιπλέον δυο (2) αστυνομικών από την ΟΠΚΕ Δυτ. Αττικής να εκτελούν σε καθημερινή βάση από σήμερα και μέχρι νεωτέρας στατική φύλαξη – σκοπιά στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

Και όλο αυτό με το πρόσχημα της συστέγασης ανάμεσα στις δύο υπηρεσίες -πράγμα που δεν ισχύει- καθώς η έδρα της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής βρίσκεται στις Αχαρνές, ενώ στην ΥΑΔΑ βρίσκονται μόνο τα οχήματα και τα υλικά που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί κατά την περιπολία τους.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό δημιουργείται τεράστιο κενό στην καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας, αφήνοντας περιθώρια σε εγκληματίες και κακοποιά στοιχεία να «αλωνίζουν» ανενόχλητοι.