Μενού Κλείσιμο

Γράφει ο Σπύρος Λεπίδας*

Μετά από 2 μαραθώνιες εκλογικές αναμετρήσεις, προέκυψε σταθερή κυβέρνηση όπως αποφάσισε ο κυρίαρχος λαός. Φυσικά, περιμένει την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς, οικονομία, ασφάλεια κ.τλ.
Αλλά… στο κομμάτι της ασφάλειας, και ενώ όλοι έχουν υψηλές προσδοκίες, ΦΑΙΝΕΤΑΙ να διαψεύδονται όλοι… πολίτες αλλά και αστυνομικοί.
Με την ανάληψη των καθηκόντων, είδαμε την πολιτική ηγεσία, να θέλει να παρέμβει σε νευραλγικά κομμάτια της μάχιμης αστυνόμευσης, αλλά χωρίς έστω, να ακούσει τους αστυνομικούς που την υπηρετούν χρόνια τώρα, χωρίς να τους λάβει υπόψιν, ούτε καν την ανώτερη φυσική ηγεσία που διοικεί την ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ.
Η κατσαρόλα λοιπόν, μετά το ανακάτεμα με την κουτάλα, έβγαλε συνταγή αστυνόμευσης:
  • ΔΙ.ΑΣ. για εγκληματικότητα
  • ΔΙ.ΑΣ. για συνοδείες
  • ΔΙ.ΑΣ. για να έρθει η ΕΛ.ΑΣ. κοντά στην κοινωνία και τη νεολαία
  • ΔΙ.ΑΣ. για ενδοοικογενειακά
  • ΔΙ.ΑΣ. τωρα και για κλήσεις…
  • ΔΙ.ΑΣ. για σταθερά
  • ΔΙ.ΑΣ. για πορείες
  • ΔΙ.ΑΣ. για μέτρα και τα επεισόδια δείχνουν να μην έχουν τέλος…
ΔΙΑΣ λοιπον Διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. Λες και δεν υπάρχουν άλλοι αστυνομικοί η άλλες υπηρεσίες.
Εν έτη 2023, η ηγεσία της Αστυνομίας είναι αγκυλωμένη σε όρους όπως «μυστακες» και το «όλοι για όλα» Σε όλες τις χώρες του κόσμου, επικρατεί η εξειδίκευση, και το συγκεκριμένο αντικείμενο ανά υπηρεσία, ώστε ο αστυνομικός με την τριβή να γίνεται συνεχώς και καλύτερος. Δεν γίνεται να μην έγιναν μάθημα, όταν η ΔΙ.ΑΣ. έκοβε κλήσεις επί COVID, δεν γίνεται να έχεις έναν πάνοπλο αστυνομικό, πάνω σε 2 ρόδες, που η αποστολή του είναι η αποτροπή, και η άμεση ανταπόκριση στα δύσκολα περιστατικά λόγω της μοτοσυκλέτας και της εκπαίδευσης, εσύ να τον βάζεις να σου κόβει κλήση για ακάθαρτα ύδατα… ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.
Λες και σε κάποιους (δεν μιλώ για πολιτική η φυσική ηγεσία, αλλα παράκεντρα που Θέλουν να αποκομίσουν μικροσυνδικαλιστικά οφέλη), η ΔΙ.ΑΣ. να τους κάθεται σαν κόμπος στο λαιμό, και να θέλουν νήμα-νήμα, να την αποδόμησουν.
Αντί να εστιάζουμε στο επικίνδυνο, αντί να εστιάζουμε στο επίδομα που έτη τώρα ζητάμε για την ΑΔ και την ΔΙ.ΑΣ. ,που είναι η υπηρεσία με τη μεγαλύτερη προσφορά στην κοινωνία, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΣ ΕΛ.ΑΣ ,αλλά ταυτόχρονα και με τις μεγαλύτερες επιτυχίες, ασχολούμαστε με το αν η ΔΙ.ΑΣ. θα κόβει κλήσεις για να εξυπηρετήσουν κάποιοι δικά τους συμφέροντα.
ΠΡΕΠΕΙ Η Α.Δ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ. Δεν είναι δυνατόν όλες οι υπηρεσίες τις ΕΛ.ΑΣ να πριμοδοτουνται και η ΔΙ.ΑΣ. όχι. ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
Η ΔΙ.ΑΣ. λοιπόν, θα γίνει κόμπος και θα κάνει τη δουλειά που κάνει ο κόμπος.
Αν θέλουν να δουν τη ΔΙ.ΑΣ. που απαριθμεί 2000 άτομα, να είναι στον δρόμο και εκτός υπηρεσίας …
challenge accepted…
loading…

* Ο Σπ. Λεπίδας είναι τακτικό μέλος Δ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών και Ειδικών Φρουρών και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΦΕΕΑ