Μενού Κλείσιμο

Επεισοδιακή νύχτα για την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Ασπροπύργου, όταν Ρομά δεν σταμάτησαν σε σήμα της Αστυνομίας και τράπηκαν σε φυγή.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη 

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του synenas.gr, οι μηχανές των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν πάρει “φωτιά” από την άγρια καταδίωξη ενός λευκού Νissan Sunny με δύο Ρομά στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου.

Το όχημα μπήκε στον καταυλισμό Ρομά στη Νέα Ζωή, με τους αστυνομικούς να ακολουθούν. Οι έμπειροι άνδρες φρόντιζαν να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, υπό το φόβο εμβολισμού. 

Μόλις φάνηκε να ακινητοποιείται στα στενά του καταυλισμού, ο Ρομά οδηγός με προφανή σκοπό να σκοτώσει τους ένστολους, βάζει όπισθεν και κατορθώνει να ρίξει τη μια μηχανή. Ευτυχώς, οι άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είχαν προλάβει να κατέβουν και να σώσουν κυριολεκτικά τελευταία στιγμή τη ζωή τους.

Εκεί ήταν που το Κέντρο της Άμεσης Δράσης “έσπασε” και άρχισαν να καταφθάνουν ενισχύσεις μέχρι και από Μενίδι. Στην προσπάθεια τους οι αστυνομικοί να βγάλουν από τη θέση του οδηγού τον παρολίγον δολοφόνο τους, ο ίδιος βάζει “μπροστά” το όχημα και τρέπεται σε φυγή, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του ενός εκ των αστυνομικών. 

Παρόλα αυτά η καταδίωξη συνεχίστηκε με το όχημα να εντοπίζεται τελικά λίγα στενά παρακάτω χωρίς τους επιβαίνοντες και τον τραυματία αστυνομικό να διακομιζεται στο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401.

Οι αστυνομικές Αρχές εξαπολύοντας ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του ενός και αναζητείται.