Μενού Κλείσιμο
Ομάδα ΔΡΑΣΗ

Τα στατιστικά δείχνουν ότι εγκληματίες και κακοποιοί κινούνται άνετα στην καρδιά της Αθήνας πιστεύοντας ότι η πόλη τους ανήκει, μη διστάζοντας να φέρουν πάνω τους όπλα όπως μαχαίρια, ρόπαλα και σιδερογροθιές.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη  

Ένα τριήμερο ”φωτιά” για την Ομάδα ΔΡΑΣΗ, η οποία περνούσε διαρκώς χειροπέδες σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς για παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Το αστυνομικό σάιτ synenas.gr, συγκέντρωσε μερικά από τα περιστατικά συλλήψεων του τριημέρου και τα παρουσιάζει.

  • Παρασκευή 13/1

Βράδυ Παρασκευής και η Ομάδα ΔΡΑΣΗ εντοπίζει νεαρό άνδρα να κινείται ύποπτα. Κατά τον σωματικό έλεγχο που έλαβε χώρα στην οδό Αθηναίδος στο Μοναστηράκι, προέκυψε ότι έφερε μαζί του μια μεταλλική σιδερογροθιά. Έτσι λοιπόν με συνοπτικές διαδικασίες οδηγήθηκε στο οικείο τμήμα με τους αστυνομικούς να του περνούν χειροπέδες, χωρίς να αφήσουν περιθώρια διαφυγής.

  • Σάββατο 14/1

Το βράδυ του Σαββάτου ένας ακόμη ημεδαπός προσήχθη στην οδό Ιπποκράτους, στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν οργανωμένος οπαδός, ο οποίος κουβαλούσε στο σακίδιό του μια σιδερογροθιά, γάντια μάχης ενώ πολλά από τα προσωπικά του αντικείμενα έφεραν διακριτικά της ομάδας που υποστηρίζει. Χάρη στο αλάνθαστο ένστικτο των αστυνομικών της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, ο νεαρός οπαδός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τ.Α. Εξαρχείων.

  • Κυριακή 15/1 

Κατά τον σωματικό έλεγχο που έλαβε χώρα στην οδό Πειραιώς, στο Γκάζι σήμερα τα ξημερώματα σε δυο αλλοδαπούς αλβανικής καταγωγής και σε έναν Ρομά, ανευρέθηκαν ναρκωτικά και ένα μαχαίρι. Πιο συγκεκριμένα, ο ένας Αλβανός είχε στην κατοχή του το μαχαίρι, ο έτερος έφερε 6 συσκευασίες κάνναβη μαζί με σύνεργα για τη χρήση των ναρκωτικών, ενώ ο Ρομά είχε στην κατοχή του βραχάκια ηρωίνης και μικροποσότητες κάνναβης σε νάιλον συσκευασίες. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο ένας εκ των δυο αλλοδαπός είχε συλληφθεί ξανά κατά το παρελθό, από το ΥΔΕΖΙ για ληστείες.