Μενού Κλείσιμο
Ομάδα ΔΡΑΣΗ

Η ανήλικη παραβατικότητα έχει φτάσει στο ζενίθ με τους αστυνομικούς να περνούν -σχεδόν- καθημερινά χειροπέδες σε ανήλικους και το δικαστικό σύστημα να τους αφήνει ελεύθερους.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Σύμφωνα με ένα ακόμη αποκλειστικό του synenas.gr, η Ομάδα ΔΡΑΣΗ πέρασε χειροπέδες σε δύο ανήλικους ημεδαπούς που κινούνταν ύποπτα στην περιοχή του Θησείου.

Μια προσαγωγή που μετατράπηκε σε σύλληψη σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν οι δύο νεαροί αφύπνισαν τα αντανακλαστικά των αστυνομικών που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΡΑΣΗ. Κατά τον σωματικό έλεγχο που διενεργήθηκε ανευρέθησαν δύο κουζινομάχαιρα. 

Οι ανήλικοι εγκληματίες είχαν φροντίσει να κρύψουν επιμελώς τα μαχαίρια μέσα στα μανίκια των ρούχων τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το άγρυπνο ματι των αστυνομικών. 

Οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες και τους οδήγησαν Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως για παράβαση του Ν.2168/93 περί όπλων.

Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες του synenas.gr, ο ένας εκ των δύο είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, για παλαιότερη συμπλοκή με μαχαιρώματα μεταξύ ανηλίκων, με το πιο πρόσφατο περιστατικό να λαμβάνει χώρα στην Καισαριανή.

Αναντίρρητα, ο τρόπος απονομής της δικαιοσύνης από πλευράς του δικαστικού συστήματος υπό το πρίσμα της ελληνικής νομοθεσίας είναι κάτι που πρέπει να επαναξιολογηθεί και να στοχεύσει στο σωφρονισμό των ανηλίκων. Οι ανήλικοι εγκληματίες εκμεταλλευόμενοι αυτές τις καταστάσεις γνωρίζουν ότι μπορούν να διαπράττουν αδικήματα του κοινού Ποινικού Κώδικα, πέφτοντας στα “μαλακά”…