Μενού Κλείσιμο
Πολυτεχνειούπολη

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου κατά τη διάρκεια μεγάλης συντονισμένης επιχείρησης της αστυνομίας –υπό παρουσία εισαγγελέα- για ναρκωτικά. Κέντρο των επισταμένων ερευνών ήταν ο εντοπισμός ναρκωτικών στις φοιτητικές εστίες.

Η επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε από τις 6 το πρωί, στήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών και οι πάνοπλοι αστυνομικοί έκαναν έρευνα πόρτα-πόρτα στα δωμάτια. Όπου δεν έβρισκαν ένοικο, έμπαιναν μέσα αναζητώντας άτομα που εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν της επιχείρησης, μία αστυνομικός αισθάνθηκε αδιαθεσία και απομακρύνθηκε από το σημείο με αποτέλεσμα να πέσει πρόσωπο με πρόσωπο με τον σεσημασμένο κακοποιό, ο οποίος της επιτέθηκε, τραυματίζοντάς την με κατσαβίδι. Τότε η 35χρονη ανθυπαστυνόμος στην προσπάθειά της να αμυνθεί τον πυροβόλησε.

Ο 30χρονος δράστης αλβανικής καταγωγής είναι σεσημασμένος κακοποιός και έχει απασχολήσει τις Αρχές για υποθέσεις με όπλα, ναρκωτικά αλλά και ληστείες. Μάλιστα εκκρεμούν τέσσερα εντάλματα σύλληψης. Ο άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου φρουρείται, ενώ η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401. Στο χώρο του ακαδημαϊκού ιδρύματος έχει επικρατήσει αναστάτωση.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και μια αστυνομικός

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του synenas.gr, αυτή την ώρα γίνονται έρευνες στο χώρο όπου διέμενε, ενώ έχει προσαχθεί και η μητέρα του, η οποία ζούσε μαζί του στη φοιτητική εστία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν συλληφθεί περισσότερα από 20 άτομα ενώ αναμένονται και άλλες συλλήψεις. Το αστυνομικό site synenas.gr έχει μια επιβεβαιωμένη πληροφορία η οποία δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και μια δόκιμη αστυνομικός, η οποία έδινε πληροφορίες σε άτομα που εμπλέκονταν σε έκνομες ενέργειες.  

Τα όπλα που βρέθηκαν στους χώρους των φοιτητικών εστιών αποδεικνύουν ότι χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια και καταφύγια κακοποιών με έντονη δράση στις ληστείες και τη διακίνηση ναρκωτικών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν ομάδες ΟΠΚΕ, ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. 9571/9-3-2021 έγγραφο του Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΕΜΠ, για το ακαδ. Έτος 2021-2022 οι φοιτητές δεν έχουν την δυνατότητα να αιτηθούν την παροχή δωρεάν στέγασης στην Παλαιά Φοιτητική Εστία Ζωγράφου του ΕΜΠ, λόγω της πλήρους ανακαίνισης της εστίας, η οποία έχει δρομολογηθεί να ξεκινήσει μέσα στο έτος.