Μενού Κλείσιμο
Βολνοβάχα

Η πόλη Βολνοβάχα, που βρίσκεται στην ανατολική Ουκρανία, έχει καταστραφεί ολοσχερώς και είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.

Ρεπορτάζ: Kέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Η Βολνοβάχα θεωρείται πόλη στρατηγικής σημασίας στον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς αποτελεί τη βόρεια πύλη εισόδου προς τη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με εκτίμηση του 2021, η πόλη είχε πληθυσμό 21.441 κατοίκους. Πλέον, οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν φιλοξενία σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Ελλάδα και η Πολωνία ή σε μοναστήρια και παιδικούς σταθμούς. Ένα ρωσικό τανκ ισοπεδώνει ένα Ι.Χ. που βρίσκεται στη Βολνοβάχα.

Στα γειτονικά χωριά της Βολνοβάχα, όσοι έχουν επιλέξει να παραμείνουν, κυρίως Ομογενείς και Ρωσόφωνοι βρίσκονται κρυμμένοι στα υπόγεια με το ρωσικό στρατό να τους πηγαίνει προμήθειες (τρόφιμα, κουβέρτες, κάρβουνα ξύλα) και φαρμακευτικό εξοπλισμό.

Τα παρακάτω βίντεο απεικονίζουν τα συντρίμμια στην πόλη της Βολνοβάχα:

Ο άνδρας που τραβάει το βίντεο δείχνει πλάνα από την ισοπεδωμένη πόλη που κάποτε έμενε. Στο βίντεο φαίνεται η κατεστραμμένη αγορά και η οικογένειά του. Ο άνδρας, ο οποίος είναι πατέρας, σύζυγος και γιος απευθυνόμενος στην οικογένειά του λέει: «Αγαπητές μου, πάμε πάμε να φύγουμε! Να φύγουμε από αυτή την πόλη!»

Δείτε επίσης το αποκλειστικό βίντεο του synenas.gr με τους νεκρούς αμάχους στη Βολνοβάχα!