Μενού Κλείσιμο
Πρώτες βοήθειες

Τυχερή μέσα στην ατυχία της στάθηκε μια νεαρή κοπέλα, η οποία βρισκόταν σε καφετέρια στην Κατερίνη, όταν αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της.

Ήταν «τυχερή», αφού στο ίδιο καφέ βρισκόταν και ένας εκπαιδευμένος αστυνομικός, γνώστης των πρώτων βοηθειών.

Ο αστυνομικός μόλις είδε το συμβάν έτρεξε αμέσως κοντά της. Ο ίδιος αναφέρει πως είχε αντιληφθεί πως η κοπέλα δεν αισθανόταν καλά, αφού για αρκετή ώρα είχε δυσφορία και κουνιόταν δεξιά και αριστερά.

Όταν τελικά κατέρρευσε, σηκώθηκε γρήγορα από το δικό του τραπέζι και αφού την έλεγξε, διαπίστωσε ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Άμεσα άνοιξε το χώρο, διασφάλισε ότι η σκηνή είναι ασφαλής και την έβαλε σε πλάγια θέση ανάνηψης και στη συνέχεια της σήκωσε τη κεφαλή γιατί η αεροφόρος οδός είχε φράξει.

Να ενημερώσουμε εκείνους που δεν γνωρίζουν ότι είναι λανθασμένη η θεωρία ότι η γλώσσα γυρίζει. Η γλώσσα δεν γυρίζει γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να γυρίσει. Η γλώσσα είναι ένας μυς, ο οποίος σε αναίσθητο άτομο, χαλαρώνει λόγω της βαρύτητας και πέφτει προς τα πίσω αποφρασσοντας τον αεραγωγό. Ο αεραγωγός δεν απελευθερώνεται ούτε με το δάχτυλο, ούτε με κουταλιά, αλλά με την έκταση του κεφαλιού προς τα πίσω ανασηκώνοντας το πηγούνι. Αυτή η ενέργεια απομακρύνει τη γλώσσα από το λάρυγγα, διευκολύνοντας την δίοδο του αέρα.

Ο αστυνομικός εκπαιδεύτηκε στις ‘Α βοήθειες στη σχολή Ναυαγοσωστών, την οποία έχει τελειώσει, αλλά συνεχίζει την εκπαίδευση μέσω του σώματος αφού υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μια από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που εκπαιδεύονται συχνά σε περιστατικά που αφορούν τραυματισμους, πνιγμούς ή ανακοπής.

Πληροφορίες από: grtimes.gr