Μενού Κλείσιμο
Πρωτες βοήθειες - Αστυνμικοί

Η γνώση των πρώτων βοηθειών στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι εδώ και τρία χρόνια πραγματοποιούνται πιστοποιημένα σεμινάρια και εκπαιδεύσεις.

Ας δούμε πιο αναλυτικά στην τοποθέτηση που ακολουθεί:

2019: Αρχίζουν στην Αθήνα οι εκπαιδεύσεις Βασικής Υποστήριξης Ζωής (BLS) σε Αστυνομικούς από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και εκπαιδεύονται σύνολο 40 πιστοποιημένοι ανανήπτες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC).

2020: Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό εκπαιδεύοντας 18 Αστυνομικούς στο BLS και άλλους 18 στο πιστοποιημένο πρόγραμμα του STOP THE BLEED.(διαχείριση αιμορραγιών). *Δυστυχώς η covid-19 δεν θα μπορούσε να μας αφήσει ανεπηρέαστους και έτσι αναγκαστήκαμε να διακόψουμε τις εκπαιδεύσεις μας.

2021: Επιστρέφουμε δυναμικά στα σεμινάριά μας και πιστοποιούνται 90 Αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών, κυρίως πρώτης γραμμής, στο BLS παρόλο τις αντιξοότητες της νέας εποχής covid-19.

Ο στόχος για το 2022 είναι ο αριθμός των Αστυνομικών-πρώτων ανταποκριτών να σπάσει κάθε ρεκόρ. Σε πείσμα όλων εκείνων που μιλούν για ανεκπαίδευτους Αστυνομικούς ερχόμαστε με στοιχεία και νούμερα να καταρρίψουμε την πλάνη την οποία σκοπίμως καλλιεργούν. Πάμε γερά προς την κορυφή.

Τα στοιχεία προέρχονται από το αρχείο εκπαιδεύσεων της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Το παρόν άρθρο αντλήθηκε από το προσωπικό λογαριασμό του Facebook του αστυνομικού ΤΖΑΜΑΛΗ Παναγιώτη