Μενού Κλείσιμο

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται αυτή την στιγμή στο Πάρκο Δρακοπούλου, στην οδό Πατησίων.

Σε πεδίο μάχης θέλησαν να μετατρέψουν και απόψε το πάρκο Δρακόπουλου στα Άνω Πατήσια, μικρές, περιφερόμενες ομάδες “γνωστών – αγνώστων”, οι οποίοι με υβριστικά συνθήματα και αντικείμενα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που βρίσκονται στο σημείο για να γίνουν ομαλά οι εργασίες για την ανάπλαση.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του synenas.gr, την ώρα που πολλές περιοχές της Ελλάδας καίγονται, περίπου 200 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου πετούν πέτρες και μάρμαρα κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με πηγές, στο σημείο ενεργούν τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ αστυνομικοί της Τροχαίας έχουν κλείσει την κυκλοφορία, η οποία τρέπεται προς τη Λεωφόρο Ιωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα άτομα επιτέθηκαν σε οχήματα σταθμευμένα αλλά και διερχόμενα. Άμεσα κατέφθασε μια ομάδα ΔΡΑΣΗ, η οποία δέχτηκε το μένος των αντιεξουσιαστών.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έγινε προσαγωγή ενός ατόμου, η οποία στη συνέχεια μετετράπη σε σύλληψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 36χρονο άνδρα, τον οποίο επιχείρησαν να «διασώσουν», προκαλώντας σημαντικές φθορές σε όχημα της Ομάδας ΔΡΑΣΗ. Σύμφωνα με πηγές, το όχημα της αστυνομίας ακινητοποιήθηκε.

Μαρτυρία θαμώνα καταστήματος στο synenas.gr: Έχω εγκλωβιστεί στο κατάστημα και δεν μπορώ να φύγω. Ξαφνικά μια ομάδα μαυροφορεμένων κουκουλοφόρων προσέγγισαν το πάρκο και σε χρόνο ντε τε προκλήθηκαν  επεισόδια με τους αστυνομικούς. Η καπνά από τα δακρυγόνα είναι αποπνικτική.