Μενού Κλείσιμο
Πανεπιστημιούπολη

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου το Σάββατο της 21ης Μαΐου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 42χρονος άστεγος Κ.Ν, ενώ περπατούσε στο προαύλιο χώρο του Τμήματος Μηχανολόγων-Μηχανικών, τον πλησίασε ένας αντιεξουσιαστής και τον ρώτησα αν είναι αστυνομικός της ασφάλειας.

Τους είπε ότι είναι άστεγος, δεν τον πίστεψαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια, αρπάζοντάς του το σακίδιο του, όπου μέσα είχε όλα του τα υπάρχοντα

Ο άστεγος του απάντησε αρνητικά, και τότε ο άγνωστος έφυγε για λίγο και επέστρεψε με δέκα άτομα με κουκούλες και μάσκες, που άρχισαν να του λένε ότι είναι αστυνομικός και να τον βρίζουν.

Το θύμα επέμενε πως είναι άστεγος, ότι δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια, και τους ζητούσε να πήραν και το σακίδιο πλάτης που είχε μέσα όλα του τα υπάρχοντα.

Ο 42χρονος πάλεψε μαζί τους και προσπάθησε να αποτρέψει την αρπαγή του σακιδίου, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι δράστες το έκλεψαν, ενώ ο άστεγος πάνω στη συμπλοκή κατάφερε να συγκρατήσει το μπουφάν ενός νεαρού,

Οι κουκουλοφόροι επιβιβάστηκαν σε μηχανές και εξαφανίστηκαν. Το θύμα με εκδορές στα χέρια, τα πόδια του και την πλάτη του, επισκέφθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Ζωγράφου. Όπως είπε στους αξιωματικούς, στο σακίδιό του είχε όλα του τα υπάρχοντα, λίγα ρούχα, ελάχιστα χρήματα, την ταυτότητα του και έναν φορητό υπολογιστή. Στους ανακριτικούς υπαλλήλους παρέδωσε και το μπουφάν που απέσπασε από τον νεαρό, που όπως τον περιέγραψε ήταν ξανθός, 22 περίπου ετών και αρκετά ψηλός. Το κλεμμένο μπουφάν μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της αστυνομίας, ώστε να βρεθεί γενετικό υλικό του νεαρού που το φορούσε, και αν έχει απασχολήσει τις αρχές, να ταυτοποιηθεί.

Πηγή: timeline.gr