Μενού Κλείσιμο

Μια νέα σημαντική επιτυχία σημειώθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των Κρίσεων για την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών και τον Διοικητή της Α/Δ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κανέλλου, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 8 Απρίλιου 2022, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς για την επίθεση σε που είχε προηγηθεί την Κυριακή 3 Απριλίου 2022.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσβολή συμβόλων άλλου κράτους, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω, την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, είχαν επιτεθεί μαζί με έτερα άτομα σε αυτοκινητοπομπή φιλορωσικών συλλογικοτήτων στην περιοχή της Ομόνοιας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών σε δύο οχήματα και τον τραυματισμό δύο ατόμων.

Στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσαν την ημέρα της επίθεσης καθώς και δύο μαχαίρια και πιστόλι αερίου.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των έτερων δραστών συνεχίζονται.

Δείτε αποκλειστικά πλάνα από την αυτοκινητοπομπή στις 03/04/22: