Μενού Κλείσιμο

Ακόμη μια επιτυχημένη σύλληψη σημειώθηκε από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών, οι οποίοι έσωσαν ηλικιωμένη ΑΜΕΑ από τα χέρια ενός αλλοδαπού.  

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη 

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του synenas.gr, λίγο μετά τις 21:00 της Παρασκευής, στην οδό Μιχαήλ Βόδα στον Άγιο Παντελεήμονα, ένας μελαμψός άνδρας έσπασε το παράθυρο ενός υπερυψωμένου ισογείου και εισήλθε εντός της οικείας.

Το διαμέρισμα ανήκει σε μια υπερήλικη γυναίκα, η οποία είναι ΑΜΕΑ και έχει χάσει ένα μεγάλο μέρος της όρασής της

Την ώρα της διάρρηξης η γυναίκα βρισκόταν ξαπλωμένη στην κρεβατοκάμαρά της όταν την πλησίασε ο άγνωστος άνδρας και με την απειλή μαχαιριού απαιτούσε μιλώντας σπαστά ελληνικά να του αποκαλύψει που έχει κρυμμένα τα χρήματα. Η γυναίκα η οποία είναι σχεδόν τυφλή και περπατά βλέποντας θολά και σκιές ανέφερε στους αστυνομικούς ότι δεν είδε το μαχαίρι, αλλά αισθάνθηκε τη λεπίδα στο λαιμό της. 

Ο αλλοδαπός άνδρας με άγαρμπες κινήσεις την σήκωσε από το κρεβάτι και την απειλούσε ότι θα την σκοτώσει εάν δεν του πει που βρίσκονται τα χρήματα. Η γυναίκα άρχισε να φωνάζει με όλη της τη δύναμη «ΒΟΗΘΕΙΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ» που οι φωνές της ακούστηκαν σε γειτονικό διαμέρισμα. Οι γείτονες, οι οποίοι γνώριζαν την οικογένεια, επικοινώνησαν πρώτα με την αστυνομία και στη συνέχεια κάλεσαν τον γιο της 90χρονης γυναίκας.

Άμεση η επέμβαση της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών

Σε διάστημα 3′ όπως αναφέρουν και οι μαρτυρίες των γειτόνων κατέφθασε το πλήρωμα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών, το οποίο συναντήθηκε στην εξώπορτα με τον γιο της γυναίκας. Οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα ακολουθώντας τις κραυγές, οι οποίες τους οδήγησαν στη θέα μιας ανήμπορης ηλικιωμένης γυναίκας που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ.

Η ηλικιωμένη αντιλαμβανόμενη ότι έχει κληθεί η Αστυνομία καλούσε τους αστυνομικούς να προσέχουν γιατί ο δράστης κρατούσε μαχαίρι! Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. με επαγγελματισμό και με άριστο συντονισμό τόσο για την ασφάλεια των πολιτών, όσο και για τη δική τους, αφού έψαξαν προσεκτικά όλα τα δωμάτια, εντόπισαν τον αλλοδαπό Ιρανής καταγωγής κρυμμένο πίσω από ένα μεγάλο σύνθετο, στο σαλόνι. Αν και ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψής του, λογάριασε χωρίς την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Αγίου Παντελεήμονα. 

Οι αστυνομικοί δέσμευσαν τον 36χρονο Ιρανό, ο οποίος επιχείρησε να ξεγελάσει τους αστυνομικούς κρύβοντας το μαχαίρι που κρατούσε μέσα σε μια εφημερίδα. Ο αλλοδαπός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αγ. Παντελεήμων όπου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από την έρευνα των αξιωματικών προέκυψε πως πρόκειται για σεσημασμένο άτομο για ληστείες και κλοπές. Οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου μετά την απολογία του, αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.

Μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν στο synenas.gr, με εμφανή τον τρόμο στο βλέμμα και τη φωνή, ανασφάλεια. «Κατοικούμε χρόνια στην περιοχή, από μικρά παιδιά και φοβόμαστε όχι μόνο να περπατήσουμε στη γειτονιά μετά τη δύση του ηλίου αλλά και να μείνουμε στα σπίτια μας.»