Μενού Κλείσιμο
Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής

Aρκετά ήταν τα μηνύματα αγανάκτησης που λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του synenas.gr, με τους αστυνομικούς που υπηρετούν στη μάχιμη υπηρεσία της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να βρίσκονται σε απόγνωση. 

Για φόβο και έλλειψη αστυνόμευσης κάνουν λόγο και οι πολίτες που κατοικούν σε περιοχές με βαριά εγκληματικότητα όπως είναι το Ζεφύρι και το Μενίδι.

Το synenas.gr, διασταύρωσε τις πληροφορίες και μάλιστα έβγαλε και «λαβράκι» για όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Δυτική Αττική. 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ…ΠΛΑΚΑΣ

«Δεν υπάρχει αστυνόμευση! Με το ζόρι βγάζουν δυο Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική, Περιστέρι και Αιγάλεω. Ενώ 8 Ομάδες περιπολούν στο Ζεφύρι, το Μενίδι και τα Άνω Λιόσια χωρίς βέβαια να ακούν καθόλου το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και χωρίς ουσιαστική παρουσία.»

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές, η άλλοτε μάχιμη Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. έχει λάβει εντολή να κινείται 500μ. πέριξ του καταυλισμού στην Αυλίδα, χωρίς βέβαια να μπορούν να παρέμβουν αν και όπου χρειαστεί. Οι υπόλοιποι τομείς της Δυτικής Αττικής παραμένουν αφύλαχτοι, επιτρέποντας στους κακοποιούς να κινούνται ελεύθερα.

ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ… ΣΤΟΥΣ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥΣ 

Όπως προαναφέρθηκε οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τους ασυρμάτους, ενώ πολλές φορές ακούγονται μόνο μέτρα.

Μάλιστα, πολλές φορές υποχρεώνουν τους αστυνομικούς να εκπέμπουν σε δύο κανάλια, εκείνο των μέτρων και εκείνο της Άμεσης Δράσης, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν που θα διαβιβάσουν και από που θα λάβουν εντολές.

Γενικότερα, η κακή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού έχει ως συνέπεια την σωματική και πνευματική κόπωση των αστυνομικών, αφού λαμβάνουν τρεις ημερήσιες ανάπαυσης, ενώ το Π.Δ. προβλέπει τέσσερις (4). Και το ερώτημα που προκύπτει είναι τελικά πόσοι με οργανική στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. υπηρετούν στα επίσημα; Πόσες χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν στην Αττική βρίσκονται στα επίσημα; 8.000, 9.000, 10.000;