Μενού Κλείσιμο

Ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη στην “καρδια” της Αθήνας, στο Δήμο Αθηναίων, εκεί που ηχούν παιδικές φωνούλες, γέλια και τραγούδια: στην αυλή ενός δημοτικού νηπιαγωγείου. 

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του synenas.gr, μεσημέρι Δευτέρας κοντά στο σταθμό Λαρίσης, διερχόμενη Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. σταμάτησε ύστερα από τις φωνές και τα νοήματα πανικοβλημένων γονιών, μαμάδων και μπαμπάδων όπου ενημερώθηκαν για έναν περίεργο άνδρα με κουκούλα, ο οποίος από την περασμένη Παρασκευή κάθεται στα κάγκελα του σχολείου την ώρα που παίζουν τα παιδιά και παρακολουθεί το προαύλιο, ενώ ακόμη και όταν το σχολείο είναι κλειστό, ο ίδιος κρύβει στο χώρο διαφορά σακουλάκια.

Το synenas.gr έκανε αυτοψία στο σημείο και μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι ένας νεαρός άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, σκάβει στο χώμα, σηκώνει πλάκες του πεζοδρομίου και φρεάτια κρύβοντας αντικείμενα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο σημείο στεγάζεται και η παιδική, δημοτική βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων [προσβασιμη για παιδια 0-14 ετών] και όπως γίνεται εύλογα αντιληπτό, το κτίριο καθημερινά κατακλύζεται από παιδιά.

Αν και μερικοί γονείς ενημέρωσαν δασκάλους, υπαλλήλους της βιβλιοθήκης, του Δήμου αλλά και τη Δημοτική Αστυνομία  δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών ύστερα από εκτεταμένες έρευνες και περιπολίες εντόπισαν τελικά το άτομο, το οποίο μόλις αντιλήφθηκε ότι τραβηξε την προσοχή των αστυνομικών, τράπηκε σε φυγή με τους αστυνομικούς να τον καταδιώκουν πεζοί.

Ο ίδιος επιδίωξε να πηδήξει τα κάγκελα του νηπιαγωγείου, χωρίς όμως να σταθεί τυχερός. Κανείς δεν ξεφεύγει από τα χέρια των αστυνομικών, ιδίως όταν ο κίνδυνος παραμονεύει κοντά σε παιδιά. 

Ο 25χρονος τελικά άνδρας, αλβανικής καταγωγής συνελήφθη και οδηγήθηκε στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας. Κατά τον σωματικό έλεγχο εντοπίστηκαν 165 ευρώ [1×50, 3×20, 4×10 και 3×5], τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του ύστερα από πώληση ναρκωτικών. Επίσης, μέσα στην εσωτερική τσέπη του μπουφάν του είχε επιμελώς κρυμμένη μια ζυγαριά ακριβείας.

Οι αστυνομικοί ανέσυραν στη μνήμη τους κάθε πληροφορία που είχαν πάρει από γονείς και κηδεμόνες και ύστερα από ψάξιμο κατάφεραν να εντοπίσουν θαμμένα σακουλάκια με κανναβη μέσα στη γη, μέσα σε φρεάτια ή ζαρντινιέρες. 

Σύμφωνα με πηγές ο 25χρονος δράστης ήταν γνώριμος των Αρχών αφού είχε αποφυλακίσει πριν ένα χρόνο, αφού είχε συλληφθεί για ένταξη σε εγκληματικη οργανωση που διεπραττε ληστείες, δύο φορές για αδικήματα του νόμου περί όπλων (μαχαίρια) και μία φορά για μεταφορά αυτόματου πολεμικού όπλου TT.