Μενού Κλείσιμο
π. Αλέξιος Κουρτέσης συνέντευξη

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την ημέρα που ο π. Αλέξιος Κουρτέσης ανέλαβε καθήκοντα ως Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας με τον βαθμό του Αστυνόμου Β’.

Ήταν σίγουρα μια δύσκολη χρονιά για την ανθρωπότητα, τίποτα ωστόσο δεν εμπόδισε τον αφοσιωμένο ιερέα στο ποιμαντικό του έργο να καθοδηγήσει πνευματικά τον Έλληνα Αστυνομικό και την οικογένειά του.

Το synenas.gr, του εύχεται θεοφρούρητη σταδιοδρομία, καλίκαρπος ο δρόμος του και κατ’ άμφω υγεία.

Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης, Προϊστάμενος Θρησκευτικής Υπηρεσίας ΕΛ.ΑΣ., Αστυνόμος Β΄.

Ο π. Αλέξιος Κουρτέσης μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και κατόπιν της σύμφωνης γνώμης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις 5 Ιουνίου ορκίστηκε νέος Προϊστάμενος, ενώ στις 6 Ιουνίου τέλεσε την πρώτη του Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Πρόκειται για έναν δραστήριο κληρικό που μέχρι το 2021 διακονούσε στην ιερά μητρόπολη Νέας Ιωνίας. Μάλιστα υπήρξε και αρχιδιάκονος αυτής για πέντε ολόκληρα χρόνια αποκτώντας έτσι μεγάλη εμπειρία κοντά στον οικείο μητροπολίτη κ. Γαβριήλ.

Να αναφερθεί ότι η πρώτη οργανική θέση που συστάθηκε επίσημα για ιερέα στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν το 1944. Από τότε έως και σήμερα σπουδαίες ήταν οι εκκλησιαστικές προσωπικότητες που προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους ώστε να παραμένουν θωρακισμένοι πνευματικά οι αστυνομικοί και οι οικογένειές τους.