Μενού Κλείσιμο

Ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, σε συνεργασία με τον Μανώλη Σφακιανάκη, Αντιστράτηγο ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδρυτή του CSI Institute («Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια») αναλαμβάνουν κοινή δράση με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των Ελλήνων πολιτών σχετικά με την σωστή χρήση του διαδικτύου και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η συνέργεια στοχεύει στην δια ζώσης εκμάθηση και ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών σε όλη των χώρα μέσα από συνέδρια και εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας από την ομάδα του Παναγιώτη Θεοδωρικάκου σε απευθείας συνεργασία με το CSI Institute υπό την παρουσία του Μανώλη Σφακιανάκη στο εγγύς μέλλον.

Οι βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους θα βασιστούν οι εκπαιδεύσεις είναι «Ασφάλεια στο διαδίκτυο, κίνδυνοι κυβερνοχώρου για τα παιδία, κίνδυνοι κυβερνοχώρου για γονείς και ενήλικες, τρόποι προστασίας από κακοπροαίρετους και απατεώνες του διαδίκτυού, σωστή χρήση της διαδικτυακής μας ταυτότητας.» Οι Έλληνες πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν την έννοια του διαδικτύου και θα μάθουν να συνυπάρχουν με αυτό χωρίς φόβο εφόσον θα έχουν λάβει τα απαραίτητα εφόδια γνώσης.

Η ευαισθητοποίηση και η επαγρύπνηση του κάθε Έλληνα πολίτη πάνω στην χρήση του διαδικτύου, αποτελεί μέλημα του Παναγιώτη Θεοδωρικάκου με την ιδιότητα του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως ο οποίος επέλεξε να συνεργαστεί με τον Μανώλη Σφακιανάκη, ευρέως γνωστό για το αγώνα που δίνει καθημερινά προς την βελτίωση της «διαδικτυακής παιδείας» των πολιτών μέσα από το CSI Institute αλλά και τα Facebook live που πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινά, με συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.

Ο Θεοδωρικάκος, σύμφωνα με πληροφορίες του SecNews φαίνεται να συναντήθηκε τις τελευταίες ημέρες με τον Σφακιανάκη εκ του σύνεγγης ώστε να δουν από κοινού τις τελευταίες λεπτομέρειες της συνεργασίας τους. Μάλιστα υπάρχει σχετική δημοσίευση του Μ. Σφακιανάκη στο LinkedIn, που επιβεβαιώνει την επικείμενη συνέργεια.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν απο το CSI Institute απόψε στις 20.30 το βράδυ, επισφραγίζοντας μια συνεργασία που θα προσδώσει υψηλή γνώση σε θέματα των νέων τεχνολογιών στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών.