Μενού Κλείσιμο
Άμεση Δράση

Την τελευταία εβδομάδα, αποτελεί μόνιμη συζήτηση μεταξύ των αστυνομικών που υπηρετούν στην Άμεση Δράση, η κατεπείγουσα διαταγή για την μετακίνηση 100 δικυκλιστών που υπηρετούν στην ΔΙ.ΑΣ. στην Α’ Υποδιεύθυνση Α/Δ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η οργανική δύναμη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αυτή την στιγμή απαριθμεί 1891. Σε αυτό οφείλονται οι αποσπάσεις σε άλλες υπηρεσίες.

Έτσι, η διαταγή για μετακίνηση 100 αστυνομικών από τα δίκυκλα προκάλεσε την αντίδραση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας (ΣΕΦΕΑΑ). 

Διαβάστε την τοποθέτηση Μέλους Δ.Σ. του ΣΕΦΕΑΑ ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών:

«Κύριε Υπουργέ , Κύριε Αρχηγέ, η διαταγή για εθελοντική μετακίνηση των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. σε άλλο τμήμα της Διεύθυνσης βρήκε ως ανάχωμα, την αγάπη και τον σεβασμό των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ., προς τη μονάδα, που αγαπήθηκε όσο καμία από τους πολίτες και τους υπηρετούντες σε αυτή.

Έως και σήμερα ο αριθμός των αστυνομικών που θέλουν να εγκαταλείψουν μια υπηρεσία, που τρώνε καθημερινά κρύο ή ζέστη και αντιμετωπίζουν καθημερινές κακουχίες, έφτασε τον απίστευτο αριθμό της ΜΙΑΣ αίτησης, από όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη κίνηση!

Θα ακούσετε πάλι τις συνδικαλιστικές σειρήνες και θα την μετατρέψετε σε υποχρεωτική; Θα γίνετε ο πρώτος Yπουργός, που θα μετακινεί υποχρεωτικά, αστυνομικούς που δίνουν καθημερινά τα πάντα για τους πολίτες, την κοινωνία και την ευταξία των πόλεων;

Εμείς, εφόσον μας ζητηθεί, θα υπηρετήσουμε τον πολίτη, και θα τιμήσουμε την στολή μας, από οποίο πόστο και αν χρειάζεται, αλλά να γνωρίζετε και να θυμάστε, ότι η ψυχή μας, το μυαλό μας και η καρδιά μας, θα είναι πάντα στη μονάδα μας, που αγαπήσαμε και αγαπήθηκε όσο καμία και στους δεκάδες αστυνομικούς που ποτίσανε με το αίμα τους, το σήμα και την στολή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.»

ΛΕΠΙΔΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – Μέλος Δ.Σ. ΣΕΦΕΑΑ ΔΙ.ΑΣ. ΑΘΗΝΩΝ

*Σημειώνεται ότι παρόμοια πρωτοβουλία είχε ληφθεί και παλαιότερα ωστόσο, η μετακίνηση των αστυνομικών από τη ΔΙ.ΑΣ. στα περιπολικά δεν είχε προχωρήσει.