Μενού Κλείσιμο

Μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη, τρεις και τον τσάκωσε η ΟΠΚΕ στο Μενίδι.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη 

Ειδικότερα, Κυριακή (17/3) και λίγο πριν το ρολόι δείξει 23:00, το Κέντρο της Άμεσης Δράσης χτύπησε “κόκκινο” για οπλισμένο άνδρα που έχει εισβάλει σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Μενίδι και πραγματοποιεί ληστεία.

Σε ελάχιστο χρόνο αστυνομικές δυνάμεις (ΔΙ.ΑΣ., περιπολικα Άμεσης Δράσης, ΟΠΚΕ) κατέφθασαν στο σημείο, όπου ο ένοπλος είχε αποχωρήσει -πιθανόν με το όχημά του- και έχοντας αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ. 

Αξιοποιώντας κάθε πληροφορία, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ κατάφεραν να εντοπίσουν το σπίτι που διαμένει ο δράστης και να το προσεγγίσουν.

Αμέσως ξεκίνησαν ενδελεχή έρευνα σε όλους τους χώρους της πολυκατοικίας από το ισόγειο μέχρι την ταράτσα.

Ουδέν κρυπτόν υπό το άγρυπνο βλέμμα της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικοτητας, καθώς ο καθ’ ομολογίαν δράστης της ληστείας βρέθηκε κρυμμένος στην κεραμοσκεπή παρακείμενου κτηρίου.

Μάλιστα, είχε ακόμα στην τσέπη του τα κλοπιμαία, ενώ παρέδωσε στους αστυνομικούς το αεροβόλο πιστόλι που χρησιμοποίησε, τέσσερα μαχαίρια διαφόρων τύπων και πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων. 

Χωρίς να χάσουν λεπτό, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 53χρονο ημεδαπό και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών για τα περαιτέρω, όπου εκεί ομολόγησε ακόμη δύο ληστείες σε πρακτορεία ΟΠΑΠ το προηγούμενο διάστημα και εξετάζεται η συμμετοχή του σε παρόμοιες ενέργειες.

Δείτε αποκλειστική φωτογραφία: