Μενού Κλείσιμο
facebook πουλά έρωτα σε ανυποψίαστες γυναίκες μέσω fb

Άλλη μια γυναίκα στην Ορεστιάδα, το δεύτερο χτύπημα, αποκαλύφθηκε ότι είχε πιαστεί στα δίχτυα ενός αγνώστου που επικοινωνούσε μαζί της επί τρεις μήνες παριστάνοντας τον στρατιωτικό που διαμένει στο εξωτερικό και «πουλώντας» της έρωτα με τη μέθοδο του «love scamming» ή «romance scamming»!

Στο διάστημα αυτό, μέσα από τις συνομιλίες τους σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και ηλεκτρονική εφαρμογή, κατάφερε να την πείσει να καταθέσει τμηματικά σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή μέσω εμβασμάτων το συνολικό ποσό των 69.500 ευρώ! Όταν πια η γυναίκα αντιλήφθηκε ότι την εξαπατούσε, υπέβαλε μήνυση σε βάρος αγνώστου στην Ασφάλεια Ορεστιάδας. Οι αστυνομικοί προσπαθούν τώρα να εξακριβώσουν σε ποια χώρα βρίσκονται οι λογαριασμοί που κατατέθηκαν τα χρήματα και ποιος είναι ο δικαιούχος.

Πρόσφατα, μια άλλη γυναίκα από την Ορεστιάδα είχε καταγγείλει ότι συνομιλούσε μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας με έναν άγνωστό της άνδρα που ισχυριζόταν ότι είναι Ελληνοαμερικανός λοχίας που βρίσκεται με τη μονάδα του στρατού των ΗΠΑ στην Κένυα, ότι ήθελε να παραιτηθεί για να μην συμμετάσχει σε μία επικίνδυνη αποστολή κι ότι χρειαζόταν 3.000 ευρώ, τα οποία του έστειλε. Στη συνέχεια, του έστειλε άλλα 11.000 ευρώ πιστεύοντας ότι θα βγάλει εισιτήρια για να έρθει στην Ελλάδα και να την συναντήσει! Μετά την καταγγελία, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που κατατέθηκαν τα χρήματα βρίσκονται στην Αφρική.

Στις 24 Μαρτίου, αστυνομικοί του Τμήματος Ηράκλειας Σερρών εξιχνίασαν οκτώ τέτοιες περιπτώσεις απάτης με τη μέθοδο του «love scamming», που διέπραξαν τα δύο τελευταία χρόνια δύο Ελληνίδες ηλικίας 67 και 48, δυο Νιγηριανοί 41 και 44 χρόνων και ένας Τούρκος στους νομούς Σερρών, Ημαθίας, Αχαΐας, Πέλλας, Αττικής και Θεσσαλονίκης, με συνολική λεία σχεδόν 170.000 ευρώ. Όμως, ο «ιθύνων νους» δεν έχει ταυτοποιηθεί από την έρευνα.

Πηγή: protothema.gr