Μενού Κλείσιμο

Όταν η παρατηρητικότητα των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνδυάζεται με την εμπειρία των στελεχών της Ασφάλειας πραγματικά γίνονται θαύματα.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Όλα ξεκίνησαν στις 23 Φεβρουαρίου 2022 στις 12:20 όταν το ένστικτο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ομονοίας «χτύπησε» κόκκινο μόλις εντόπισαν ένα δίκυκλο με δύο επιβαίνοντες, το οποίο είχε κλαπεί λίγες ώρες νωρίτερα.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του synenas.gr, o άνδρας και η γυναίκα που επέβαιναν στο εν λόγω όχημα μόλις αντιλήφθηκαν την ύπαρξη των ένστολων δικυκλιστών, επιδίωξαν να αποφύγουν οποιονδήποτε αστυνομικό έλεγχο. Για να το πετύχουν αυτό προσπάθησαν να επιδείξουν μια φυσιολογική συμπεριφορά. Έτσι στάθμευσαν το μηχανάκι και πέταξαν μια γεμάτη σακούλα στα σκουπίδια.

Οι αστυνομικοί δεν πείστηκαν από τα τεχνάσματα και χωρίς χρονοτριβή ακινητοποίησαν και έλεγξαν τους δύο επιβαίνοντες.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, το μηχανάκι αποδείχθηκε κλεμμένο, ενώ μέσα στη σακούλα βρέθηκαν έξι (6) κινητά τηλέφωνα για τα οποία οι φερόμενοι ως δράστες δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.

Με συνοπτικές διαδικασίες οδηγήθηκαν στο Τ.Α. Εξαρχείων για τα περαιτέρω.

Τα έμπειρα στελέχη της Ασφάλειας εντόπισαν τον ιδιοκτήτη ενός εκ των καταφανώς κλεμμένων τηλεφώνων, ο οποίος αναγνώρισε τα άτομα ως εκείνα που λίγες ώρες πριν του είχαν αφαιρέσει το κινητό από τα χέρια την ώρα που μιλούσε.

Τα κλεμμένα κινητά που εντοπίστηκαν στη σακούλα που βρέθηκαν στον κάδο.

Με μεθοδικότητα στην εξιχνίαση 16 κλοπών κινητών τηλεφώνων

Το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται, σημαίνοντας την αρχή του τέλους της δράσης, για το ζευγάρι που κατ’ εξακολούθηση αποσπούσε -με την ίδια μέθοδο- κινητά τηλέφωνα.

Εκείνο που οδήγησε στην εξιχνίαση και των υπόλοιπων περιπτώσεων είναι αδιαμφισβήτητα η μεθοδικότητα και η αποφασιστικότητα τόσο του Διοικητή, όσο και των άλλων στελεχών της Ασφάλειας Εξαρχείων, οι οποίοι κατάλαβαν ότι επρόκειτο για «δυνατούς» κακοποιούς.

Όλοι λοιπόν ανεξαρτήτως δούλεψαν σκληρά και πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου, ξεσκονίζοντας καταγγελίες για αντίστοιχες περιπτώσεις.

Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από πολλούς ιδιοκτήτες κινητών τηλεφώνων καθώς φαίνεται πως εμπλέκονται σε ακόμη 16 περιπτώσεις κλοπών αλλά και ληστειών.

Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και ληστείες κατά περίπτωση, από κοινού, κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα και λίαν συντόμως πρόκειται να περάσουν το κατώφλι του Εισαγγελέα.