Μενού Κλείσιμο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος

Η αίθουσα Pacific του Ξενοδοχείου «ATHENS PLAZA» γέμισε από εξέχουσες προσωπικότητες, οι οποίες τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης Αστυνόμος Β΄ και Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό.

Το παρών έδωσε ο νέος Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, ο νέος Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Π.Σ. Παναγιώτης Βελής,  ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Κλιματικής Αλλαγής Δήμου Αθηναίων κ. Χρήστος Τεντόμας, o Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Βασίλης Κρητικός, η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού & Απασχόλησης Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κα Δήμητρα Σουτόγλου.

Στην πρωτοχρονιάτικη κοπή πίτας των Αποστράτων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος παραβρέθηκε και η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Ν. Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία τίμησε την εκδήλωση και τους διοργανωτές με την παρουσία της.

Η Δρ Αυγερινοπούλου από τη θέση που κατέχει είναι αρμόδια για τα θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, αλλά και προστασίας του δασικού περιβάλλοντος, ζητημάτων στα οποία το Πυροσβεστικό Σώμα διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο. 

Ο Αρχηγός του Π.Σ. Γεώργιος Πουρναράς με την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Η Boυλευτής, αφού ευχήθηκε στους εκπροσώπους του Π.Σ. καλή και ασφαλή χρονιά, ευχαρίστησε τους απόστρατους για την επί χρόνια προσφορά τους στην Πατρίδα. Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη συζήτηση που είχε με τον νέο Αρχηγό της Πυροσβεστικής έθεσε ως αναγκαία την πρόσληψη προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα πριν την αντιπυρική περίοδο, τονίζοντας μάλιστα ότι οι πληγείσες περιοχές του Νομού Ηλείας χρήζουν ενίσχυση. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, προγραμματίστηκε συνάντηση στο Αρχηγείο όπου και θα συζητηθούν οι περαιτέρω λεπτομέρειες.

Τέλος, το πρόγραμμα περιελάβανε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την απονομή αναμνηστικών πλακετών με το έμβλημα της Ε.Α.Α.Π.Σ., πλούσιο γεύμα, ποτά και αναψυκτικά αλλά και χορό υπό τους ήχους της ορχήστρας του Πυροσβεστικού Σώματος.