Μενού Κλείσιμο

Τα ποσοστά εγκληματικότητας στην “καρδια” της πρωτεύουσας ολοένα και αυξάνονται, με τους δράστες να έχουν αποθρασυνθεί τόσο ώστε να προβαίνουν στις εγκληματικές τους ενέργειες ακόμα και μέρα μεσημέρι.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη 

Το αστυνομικό σάιτ synenas.gr έχει στην κατοχή του αποκλειστικά βίντεο, τα οποία δείχνουν τον ανενόχλητο διαρρήκτη να εισέρχεται σε οικεία και με τη βοήθεια διαρρηκτικών εργαλείων να καταφέρνει να αποσπά αντικείμενα αξίας άνω των 3.000 ευρώ. Τα πλάνα φανερώνουν τον “επαγγελματισμό” του και ότι δεν πρόκειται για πρωτάρη αλλά για κάποιον έμπειρο κλέφτη. Ωστόσο, η προηγούμενη Τρίτη δεν ήταν η τυχερή του μέρα καθώς Αστυνομία – Έγκλημα σημειώσατε 1-0

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ λίγο μετά τις 11 το πρωί στην Πλάκα, τρεις γυναίκες που βρίσκονταν στο μπαλκόνι τους αντίκρισαν έναν άνδρα να πηδάει από στέγη σε στέγη και να καταλήγει σε μια ταράτσα και να προσπαθεί να παραβιάσει την πόρτα της αποθήκης.

Χωρίς να χάσουν καιρό ειδοποίησαν την Αστυνομία δίνοντας αναλυτική περιγραφή των γεγονότων, αλλά και πληροφοριών τόσο για τα ρούχα του, όσο και για το πρόσωπό του, καθώς δεν είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του.

Σε χρόνο ντε τε αστυνομικοί που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών έσπευσαν στο σημείο και με την παρουσία του ιδιοκτήτη επιδίωξαν να ανέβουν στην ταράτσα. Ωστόσο, ο διαρρήκτης είχε τοποθετήσει ένα μεταλλικό αντικείμενο στην πόρτα της ταράτσας για να καθυστερήσει οποιαδήποτε παρέμβαση θα τον εμπόδιζε από τη…. δράση του.

Ο αλλοδαπός άνδρας πέτυχε το σκοπό του, απέσπασε αντικείμενα αξίας 3.000 ευρώ από την αποθήκη και το έσκασε ή έτσι πίστευε. Υπολόγισε χωρίς τους φτερωτούς αγγέλους, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να εισέλθουν στην ταράτσα και να δουν τον δράστη να αποχωρεί από το σημείο.

Αυτό ήταν. Ξεκίνησε η καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα. Οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί πηδούσαν από στέγη σε στέγη με μοναδικό σκοπό να περάσουν χειροπέδες στον δράστη. Ο οποίος όταν τον πλησίαζαν οι αστυνομικοί, άνοιγε τη βαλίτσα του και τους πετούσε διάφορα εργαλεία για να τους καθυστερήσει.

Μετά από ένα κυνήγι πάνω σε κεραμίδια, ο δράστης κατέβηκε, ξεσκονίστηκε νομίζοντας ότι έχει καταφέρει να χαθεί από το οπτικό του πεδίο. Ωστόσο, κάτω τον περίμενε το υπόλοιπο πλήρωμα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι τον δέσμευσαν και τον οδήγησαν στο Τ.Α. Ακροπόλεως. 

Όπως φαίνεται και στα παρακάτω στιγμιότυπα που καταφερε να αποσπάσει το αστυνομικό σάιτ του synenas.gr πρόκειται για 29χρονο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε εισέλθει στην ίδια οικεία αλλά από την μπροστινή πόρτα για να βολιδοσκοπήσει το χώρο.

Επισης, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος είναι γνώριμος των Αρχών ενώ πριν 2 έτη αποφυλακίστηκε για κλοπές, διαρρήξεις αλλά και ληστείες. Τέλος, προ τριών μηνών είχε συλληφθεί ξανά για κλοπή αλλά όπως λειτουργεί η ελληνική Δικαιοσύνη, κυκλοφορούσε ελεύθερα.