Μενού Κλείσιμο

Καθαρά Δευτέρα και η Αστυνομία κινείται μαζικά στο οδικό δίκτυο, έχοντας λάβει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα, με προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Μετά από δύο (2) χρόνια περιορισμών στις μετακινήσεις, οι Αθηναίοι φόρτωσαν με βαλίτσες τα πορτμπαγκάζ με σκοπό να απολαύσουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Ωστόσο, μετ’ εμποδίων πραγματοποιείται η επιστροφή των εκδρομέων του φετινού τριημέρου. Και στις δύο εθνικές οδούς η κίνηση είναι από νωρίς αυξημένη σε συγκεκριμένα σημεία, με αποτέλεσμα τα οχήματα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να μην ξεπερνούν τα 30χλμ/ώρα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 20:30 στην Ελευσίνα.

Συγκεκριμένα αυτή την ώρα ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στην Ολυμπία Οδό, με το ρεύμα από τη γέφυρα της Ελευσίνας μέχρι τον Ασπρόπυργο να είναι κλειστό, κάτι που θα πρέπει να ενισχύσει τους οδηγούς με υπομονή.

Η παρουσία της Τροχαίας σε αυτοκινητοδρόμους αλλά και σε κύριες οδικές αρτηρίες είναι εμφανής για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων αλλά και τη ρύθμιση της κίνησης.

Να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αττικής, πραγματοποίησαν «έφοδο» κατά μήκος της οδού, βάζοντας στο στόχαστρο τους καταπατητές της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).

Σημειώνεται πως η άσκοπη χρήση της Λ.Ε.Α. συνιστά μια από τις πιο ασυνείδητες οδηγικές συμπεριφορές, δεδομένου ότι μπορεί να εμποδίσει την έγκαιρη διακομιδή ενός ανθρώπου στο νοσοκομείο ή την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την άμεση κατάσβεση μιας πυρκαγιάς.

Στο πλαίσιο της πρόληψης η ΕΛ.ΑΣ. συστήνει στους οδηγούς τα εξής:

  • Nα μην καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν
  • Να φέρουν προστατευτικά κράνη ή να φορούν ζώνη ασφαλείας
  • Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες ή τις τεχνικές δυνατότητες του οχήματος τους
  • Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων
  • Να μην χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να αποσπάσει την προσοχή τους