Μενού Κλείσιμο
Δ.Ε.Ε. Καταδίωξη - Μικροσκόπιο

Τρία άτομα αναζητά η Αστυνομία, για την επεισοδιακή καταδίωξη με τραυματία αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που εκτυλίχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Δυτική Αττική.

Στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν οι δράστες, προκειμένου να γίνουν καπνός, άφησαν μία μαξιλαροθήκη που περιείχε κλεμμένα ρολόγια χειρός και γυναικεία κοσμήματα. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι οι καταδιώξεις συμμοριών με «έδρα» της δυτική Αττική εξακολουθούν να είναι ο μεγάλος «πονοκέφαλος» των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών του Σώματος, καθώς οι πιθανότητες για τραυματισμούς εκτοξεύονται λόγω των επικίνδυνων συνθηκών.

Οχήματα που δεν σταματούν σε σήμα αστυνομικών

«Η καταδίωξη στο Πέραμα με έναν νεκρό έφερε στην επιφάνεια με εμφατικό τρόπο το πρόβλημα. Το περιστατικό έφυγε από την επικαιρότητα, ωστόσο, το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει. Είναι συχνό φαινόμενο να μη σταματούν σε σήματα αστυνομικών ύποπτα οχήματα», λέει χαρακτηριστικά αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των τεσσάρων αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη του Σαββάτου, όλα ξεκίνησαν μετά τις 16:30, όταν Oμάδα ΔΙ.ΑΣ. εντόπισε δίπλα από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία ύποπτο αυτοκίνητο. Όπως διαπίστωσαν, στο όχημα επέβαιναν τρία άτομα, πιθανότατα Ρομά.

Οι άντρες της ΔΙ.ΑΣ. έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει, ωστόσο, εκείνος όχι μόνο δεν υπάκουσε αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς. Οι αστυνομικοί διαβίβασαν στο κέντρο της Άμεσης Δράσης το περιστατικό και ξεκίνησαν καταδίωξη. Οι δράστες εμβόλισαν τη μία από τις δύο μηχανές της ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να πέσει κάτω και να τραυματιστεί στο πόδι.

Οι τρεις Ρομά βρήκαν τότε την ευκαιρία να εξαφανιστούν. Στην περιοχή έφτασαν ενισχύσεις, μέχρι που τελικά το όχημά τους εντοπίστηκε δίπλα από καταυλισμό στη θέση Σκληρί. Ο χώρος αποκλείστηκε και μετά από έρευνα βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ μία μαξιλαροθήκη που περιείχε μετρητά και κοσμήματα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες είχαν «ανοίξει» σπίτι και επέστρεφαν στην «έδρα» τους μαζί με τα κλοπιμαία. Αρχικά υπήρξε η εκτίμηση ότι πρόκειται για τα μέλη συμμορίας που διέρρηξαν σπίτι στην περιοχή του Χαλανδρίου. Φαίνεται, ωστόσο, ότι τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στο όχημα δεν ταιριάζουν με αυτά που αφαιρέθηκαν από οικία στο Χαλάνδρι. Έτσι, οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα.

Καταδίωξη στη Δυτ. Αττική – Κοντά στην ταυτοποίηση των δραστών

Από το αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν, θα γίνει λήψη γενετικού υλικού και δακτυλικών αποτυπωμάτων. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με σεσημασμένους διαρρήκτες και έτσι θα υπάρχουν τα αποτυπώματά τους καταχωρημένα στις βάσεις δεδομένων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Στην περίπτωση που επαληθευτούν οι εκτιμήσεις μπορεί να υπάρξει ταυτοποίησή τους.