Μενού Κλείσιμο
viasmos

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε η απόφαση μίας νεαρής γυναίκας να πάει για μπάνιο σε παραλία της Χαλκιδικής, αφού όπως καταγγέλλει η ίδια έπεσε θύμα βιασμού.

Η 22χρονη εργάζεται σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής και πριν ξεκινήσει τη δουλειά της αποφάσισε να πάει να κολυμπήσει στη θάλασσα. Εκεί, σύμφωνα με την καταγγελία της, την εντόπισε και της επιτέθηκε άγνωστος άνδρας, ο οποίος την κακοποίησε σεξουαλικά.

Πρόκειται για έναν 56χρονο, ο οποίος είναι κατάδικος των φυλακών Κασσάνδρας και βρισκόταν έξω με άδεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας εκτίει ισόβια ποινή, καθώς το 2007 διέπραξε ανθρωποκτονία στην Αθήνα. Σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι ο φερόμενος ως δράστης εξέτιε ποινή στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας, όπου το καθεστώς διαβίωσης είναι ημιελεύθερο.

Ο κατάδικος φέρεται να μη βρισκόταν σε άδεια από τις αγροτικές φυλακές τη στιγμή που έγινε ο βιασμός, όμως, φαίνεται να εκτελούσε αντιπυρικές εργασίες στην περιοχή, υπό την επιτήρηση σωφρονιστικού υπαλλήλου

«Θα μπορούσα να μη βγω ζωντανή»

«Είμαι σε μεγάλο σοκ και έχω ανάγκη στήριξης από ανθρώπους γεμάτους κατανόηση, όπως η οικογένειά μου και οι νομικοί μου παραστάτες. Πήγα για ένα μπάνιο και ευτυχώς είμαι ζωντανή. Θα μπορούσα να μη βγω ζωντανή από όλο αυτό. Ελπίζω ποτέ καμία άλλη γυναίκα να μη βρεθεί στη θέση μου, να δέχεται τόσο πισώπλατα μία τόσο άγρια επίθεση από έναν άγνωστο άντρα, ο οποίος υποτίθεται ότι βρισκόταν σε καθεστώς στέρησης ελευθερίας και σωφρονισμού και να κινδυνεύει η ψυχική και η σωματική ακεραιότητα, όπως κινδύνεψα κι εγώ. Είναι λυπηρό να μην υπάρχει κανένας από τους υποτιθέμενους φύλακες, ώστε να συνδράμει και να σταματήσει την άγρια επίθεση που δέχτηκα»