Μενού Κλείσιμο

Επανεκκίνησαν τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών για αστυνομικούς από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας για το 2022.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Σεμινάρια Α’ Βοηθειών σε αστυνομικούς

Η γνώση των πρώτων βοηθειών στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας είναι πιο επιτακτική από ποτέ! Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι εδώ και τρία χρόνια πραγματοποιούνται πιστοποιημένα σεμινάρια και εκπαιδεύσεις.

Ειδικότερα, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης Ζωής Αστυνομικών (BLS) -κατά το μήνα Ιανουάριο-, πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης με εκπαίδευση τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εξάσκηση.

Τα σεμινάρια BLS περιλαμβάνουν:

  • Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (KAΡ.ΠΑ.)
  • Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή
  • Πλάγια θέση ασφαλείας (θέση ανάνηψης)
  • Αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα

Στη συνέχεια αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην αντιμετώπιση αιμορραγιών με πιστοποίηση από τον αμερικανό οργανισμό STOP THE BLEED και να λάβουν τις βασικές γνώσεις στη διαχείριση αεραγωγού σε ένα μονοήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αφήνοντας μάλιστα τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο σε εκπαιδευτές, όσο και σε εκπαιδευομενους.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στη χρήση του TOURNIQUET (TQ), έμαθαν να διακρίνουν μια καταστροφική αιμορραγία, να επιπωματίζουν σωστά ένα ανοιχτό τραύμα και να κάνουν χρήση όλων των μέσων διασφάλισης ενός αεραγωγού.

Ήδη ο Φεβρουάριος ξεκίνησε δυναμικά, αφού δέκα μόλις αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και υπηρετούντες στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. εκπαιδεύτηκαν, χθες, για να ενεργούν εκεί που –«χτυπά» ή μάλλον έχει σταματήσει να χτυπά- η καρδιά του ανθρώπινου πόνου.

Οι εκπαιδεύσεις και στα δύο αυτά προγραμματα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό έχοντας κιόλας συμπληρώσει τον αριθμό των συμμετεχόντων για τα σεμινάρια του τρέχοντος μήνα

(*)Η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας πραγματοποιεί ένα σεμινάριο κάθε μήνα για αστυνομικους στην ενότητα του BLS και ένα επίσης για αντιμετώπιση αιμορραγιών/διαχείρισης αεραγωγού με υπεύθυνο και για τα δύο προγραμματα τον Τζαμαλή Παναγιώτη

Στοιχεία επικοινωνίας: 6971715640 | email tzamalispanos@gmail.com