Μενού Κλείσιμο

Η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προσονοκομιακής Φροντίδας (Ε.Ε.Ε.Π.Φ.) προσέφερε στην Ελληνική Αστυνομία ένα σεμινάριο Α’ βοηθειών.

Το περασμένο Σάββατο (22/10) η Ε.Ε.Ε.Π.Φ. ως πιστοποιημένος φορέας παροχής εκπαιδευτικών προγραμμάτων πρώτων βοηθειών με συμμετοχή σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και όντας ένας από τους μεγαλύτερους επιστημονικούς φορείς στον ιατρικό χώρο, στην Ελλάδα, δώρησε 24 εκπαιδευτικές θέσεις σε εν ενεργεία αστυνομικούς. 

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Ειδικότερα, 24 αστυνομικοί από την Άμεση Δράση και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), την ασφάλεια και κατάλληλη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, την τοποθέτηση του ασθενή σε θέση ασφαλείας όπως και στην εφαρμογή πρώτων βοηθειών στην περίπτωση πνιγμονής από ξένο σώμα. 

Το σεμινάριο διεξήχθη στο εκπαιδευτικό κέντρο της Ε.Ε.Ε.Π.Φ., στο Αιγάλεω όπου οι εκπαιδευμένοι παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τη θεωρητική διάλεξη του σεμιναρίου αλλά και συμμετείχαν διαδραστικά στους σταθμούς δεξιοτήτων.

Η πιστοποίηση που χορηγήθηκε στους συμμετέχοντες είναι από το ευρωπαϊκό συμβούλιο αναζωογόνησης (ERC) και πλέον θα μπορεί να κοσμεί τον φάκελο εκπαίδευσής τους. Οι ακούραστοι εθελοντές και πιστοποιημένοι εκπαιδευτές της Ε.Ε.Ε.Π.Φ. έβαλαν τα δυνατά τους και μεταλαμπαδεύσαν τις γνώσεις τους στους 24 νέους ανανήπτες.

Πλέον ακόμη 24 μάχιμοι αστυνομικοί έχουν αποκτήσει ένα ακόμη πολύτιμο “εργαλείο” στη ζώνη εξάρτησης τους.

Συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Ε.Ε.Ε.Π.Φ. και την ΕΛ.ΑΣ. αποτέλεσε ο Υπεύθυνος Σεμιναρίων BLS αστυνομικών, Αστυφύλακας Τζαμαλής Παναγιώτης.

Δείτε την ανάρτηση του από το προσωπικό λογαριασμό στο fb: