Μενού Κλείσιμο

Τι και αν ο Ποινικός Κώδικας αυστηροποιήθηκε, τι και αν οι αστυνομικοί πράττουν καθημερινά τα δέοντα, η εγκληματικότητα μέρα-μεσημέρι στην “καρδιά” της Αθήνας διαιωνίζεται.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του synenas.gr, μια επεισοδιακή σύλληψη σημειώθηκε στα Πατήσια σήμερα το μεσημέρι.

Περί ώρα 13:20 οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών έλαβαν σήμα ότι στη συμβολή των οδών Βουρδουμπά και Αργυροπούλου στα Πατήσια ένας άνδρας έχει πάρει στο κατόπι μια γυναίκα.

Η 45χρονη γυναίκα, η οποία είχε αντιληφθεί την παρουσία του λευκού άνδρα πίσω από κάθε της βήμα, κάλεσε την αστυνομία αναζητώντας βοήθεια. 

Οι αστυνομικοί αποφασισμένοι να βοηθήσουν τη γυναίκα ανέβηκαν στις μηχανές και ανέπτυξαν ταχύτητα. Ωστόσο, κατά την προσέγγιση τους στο σημείο, το κέντρο τους ενημερώνει ότι πραγματοποιείται ληστεία σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ύποπτος άνδρας επιτέθηκε στην γυναίκα με σκοπό να της ληστέψει την τσάντα. Η γυναίκα στην προσπάθειά της να αντισταθεί, δέχτηκε αρκετά χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα με αποτέλεσμα να πέσει το κινητό στο έδαφος. Ο δράστης άρπαξε το κινητό και τράπηκε σε φυγή.

Η γυναίκα έντρομη και εμφανώς ταλαιπωρημένη ζητούσε αγωνιωδώς “βοήθεια“, με τους περίοικους να μαζεύονται γύρω της για να την βοηθήσουν.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. άκουσαν τις φωνές του όχλου που είχε βγει στον δρόμο και προσέγγισαν το σημείο.

Τότε, τρεις ανήλικοι μάρτυρες αντικρίζοντας τους μηχανοκίνητους ένστολους, έσπευσαν να τους δώσουν πληροφορίες για τον δράστη σχετικά με τα χαρακτηριστικά του αλλά και για την κατεύθυνση που πήρε.

Στα επόμενα 2′ χάρη στην λεπτομερή περιγραφή των παιδιών αλλά και στην παρατηρητικότητα των αστυνομικών, ο δράστης εντοπίστηκε να περπατά γοργά μέσα σε ένα στενό της περιοχής. Στη θέα των αστυνομικών, ο ληστής πέταξε το κινητό της άτυχης γυναίκας και ξεκίνησε να τρέχει, αλλά μάταια αφού λίγα μέτρα πιο κάτω ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Οι αστυνομικοί περισύλλεξαν το κλεμμένο κινητό με σκοπό να το παραδώσουν στην ιδιοκτήτρια του.

Παρόλη την σθεναρή αντίσταση του δράστη, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον δεσμεύσουν περνώντας του χειροπέδες.

Αφού η γυναίκα αναγνώρισε τον 40χρονο άνδρα που την παρακολουθούσε για ώρα με σκοπό να την κλέψει μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσει βία εναντίον της, θύτης και θύμα οδηγήθηκαν στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας όπου σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του για την ανωτέρω ληστεία.