Μενού Κλείσιμο
ΕΜΑΚ

Οι διασώστες περιγράφουν τις δυσκολίες της επιχείρησης εντοπισμού των αγνοούμενων μετά τη φωτιά στο Euroferry Olympia

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των διασωστών της ΕΜΑΚ που συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού τυχών επιζήσαντων από τη μεγάλη φωτιά στο Euroferry Olympia καθώς στα λόγια τους αποτυπώνεται η μεγάλη δυσκολία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν κάποιον από τους 10 αγνοούμενους.

«Είναι σαν να μπαίνεις μέσα σε τούνελ με εμπόδια και να μη βλέπεις στους δέκα πόντους μπροστά» λέει χαρακτηριστικά στην Καθημερινή ένας από τους διασώστες. «Είναι μικρή η απόσταση που μπορείς να διανύσεις. Άμα μπεις πιο βαθιά είσαι στα τυφλά τελείως. Θα βγεις να πάρεις άλλη μπουκάλα, θα ξαναμπείς, είναι άθλος» προσθέτει ο ίδιος για τις συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν στο Euroferry Olympia.

«Φοβόμασταν μην λιώσουν τα παπούτσια μας βλέποντας αυτές τις θερμοκρασίες» συμπληρώνει ο διασώστης καθώς ακόμη και χθες, Δευτέρα, τέσσερις ημέρες, δηλαδή, μετά την εκδήλωση της φωτιάς, οι θερμικές κάμερες κατέγραψαν θερμοκρασίες έως και 300 βαθμούς Κελσίου στην πλώρη ενώ στην πρύμνη οι τιμές έπεφταν στο μισό.

Οι διασώστες για την ώρα έχουν επιχειρήσει στο κατάστρωμα 1 εκεί όπου βρισκόταν το φορτηγό του 22χρονου Λευκορώσου που εντοπίστηκε ζωντανός και στο κατάστρωμα 2 εκεί όπου, δηλαδή, εντοπίστηκε νεκρός στην καμπίνα ο 58χρονος Έλληνας οδηγός φορτηγού. Αντίθετα δεν είναι ακόμα εφικτή, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, η πρόσβαση στο κατάστρωμα 3 εκεί από όπου, κατά τον καπετάνιο, εκδηλώθηκε η φωτιά.

Στελέχη της Πυροσβεστικής προσθέτουν, δε, ότι υπάρχουν και άλλες δυσκολίες στην επιχείρηση όπως ο όγκος του πλοίου που έχει μήκος 185 μέτρα.