Μενού Κλείσιμο

Δύο ταυτόχρονες εκρήξεις με γκαζάκια σε διαφορετικές περιοχές σημειώθηκαν έξω από τα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του συνδικαλιστή των Ειδικών Φρουρών Βασίλη Ντούμα.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις 2:30 τα ξημερώματα της Τρίτης στα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη που βρίκεται στην Αργυρούπολη και του Βασίλη Ντούμα, στην Κυψέλη.

Από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στις πόρτες και των δύο σπιτιών σε Αργυρούπολη και Κυψέλη.

Για την επίθεση με γκαζάκια που δέχθηκε στην πολυκατοικία όπου διαμένει μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Σήμερα» ο Εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας.

Περιγράφοντας το περιστατικό, είπε ότι γύρω στις 2 και μισή τα ξημερώματα έσκασε ένας εμπρηστικός μηχανισμός συνοδευόταν από μικρό εκρηκτικό μηχανισμό και προκλήθηκε φωτιά.

«Κατέβηκαμε και ήδη ένας ένοικος έσβηνε τις φωτιές μέχρι να έρθει η πυροσβεστική υπηρεσία», συμπλήρωσε.

Όπως επισημανε ο κ. Ντούμας, δεν είχε προειδοποιήσεις, ενώ για τα κίνητρα εκτίμησε ότι πιθανότατα είναι ο δημόσιος λόγος του και η δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

«Και στις δυο περιπτώσεις τέθηκαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» σχολίασε και για την ταυτόχρονη επίθεση που δέχθηκε στο σπίτι του ο Δημήτρης Καμπουράκης.

Για τις ζημιές, ανέφερε ότι η εικόνα της εισόδου της πολυκατοικίας του είναι χειρότερη από αυτή που προβλήθηκε από το σπίτι του δημοσιογράφου. «Το ευτύχημα ήταν ότι δεν κινδύνευσαν εκατοντάδες ζωές», πρόσθεσε.

Και κατέληξε ο κ. Ντούμας λέγοντας ότι «οι τρομοκρατικές ενέργειες είναι ο, τι χειρότερο μπορεί να προκύψει. Δεν μπορείς να προσδιορίσεις τον κίνδυνο και να λάβεις μέτρα»