Μενού Κλείσιμο
εκπα - ΑμεΑ φοιτητή

Ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό έλαβε χώρα στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, όταν άγνωστος μαχαίρωσε τη συνοδό φοιτητή ΑμεΑ, για να τη ληστέψει.

Το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 14:30 το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά η άτυχη γυναίκα – συνοδός φοιτητή ΑμεΑ.

Η επίθεση έγινε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και συγκεκριμένα στον 8ο όροφο όπου βρίσκεται το τμήμα Γαλλικής – Ιταλικής Φιλολογίας.

Η γυναίκα βγήκε αιμόφυρτη από την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου φωνάζωντας «βοήθεια», ενώ την παρέλαβε ασθενοφόρο και την μετέφερε στο νοσοκομείο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ωστόσο, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη. Οι Αρχές εικάζουν ότι δράστης είναι πιθανότατα αλλοδαπός και δεν είναι φοιτητής.

Το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

Μαρτυρία φοιτήτριας στα «Φοιτητικά Νέα» επιβεβαιώνει το παραπάνω περιστατικό και καλεί τις πρυτανικές Αρχές να λάβουν μέτρα για την προστασία της φοιτητικής κοινότητας.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Φιλοσοφικής με ψήφισμά τους καταδικάζουν το απαράδεκτο περιστατικό κλοπής και επίθεσης σε κοπέλα στον 8ο όροφο της σχολής τους. Της εύχονται γρήγορη ανάρρωση και περαστικά. Επισημαίνουν πως είναι απαράδεκτο να μπαίνει σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και υγεία φοιτητών, φοιτητριών, καθηγητών, εργαζόμενων και όλων όσων παρευρίσκονται καθημερινά στην Φιλοσοφική, πόσο μάλλον όταν μαθήματα διεξάγονται μέχρι τις απογευματινές ώρες και δεν υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές και ο εξοπλισμός π.χ. φωτισμός στους εξωτερικούς χώρους, όπως και το προσωπικό φύλαξης του κτηρίου. Και προσθέτουν πως με ευθύνη της Κοσμητείας πρέπει να διαλευκανθεί άμεσα το περιστατικό και να οδηγηθεί ο δράστης στην δικαιοσύνη.