Μενού Κλείσιμο
Oμάδα ΔΙ.ΑΣ. RAPTOR

Η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Ελληνικής Αστυνομίας εντυπωσίασε όπως διαβάσαμε στην επιστολή του τον Διοικητή της Αστυνομικής Μονάδας Αυστραλίας «RAPTOR».

Η είδηση προήλθε από τον λογαριασμό του Facebook του Λεπίδα Σπυρίδων, μέλους Δ.Σ. ΣΕΦΕΑΑ ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση: 

«ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ «ELITE» ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Και ενώ βλέπουμε ένα σωρό άμυαλα πρόβατα να τραγουδούν ό,τι τους φωνάζει κάποιος αυτόκλητος τραγουδιστής, ΡΕΞ-ΛΕΞ-ΤΕΧ-ΜΕΧ , ή κάπως έτσι, εμετικό σύνθημα: “Να πέσουν οι ΔΙ.ΑΣ. από τις μηχανές”, έρχεται ένας Detective, Αστυνομικός Διοικητής της «elite» Αστυνομικής Μονάδας της Αυστραλιανής Αστυνομίας, να αναγνωρίσει το έργο μας.

Στις 18 Σεπτεμβρίου βρισκόταν στον Άλιμο, διακοπές με την οικογένεια του, όπου κάποιοι Αλγερινοί (όπως διαπιστώθηκε εν τέλει),του αφαίρεσαν τις αποσκευές, σπάζοντας το νοικιασμένο αυτοκίνητο με το οποίο μετακινούνταν. Όμως, ο εν λόγω detective, απόλυτα επιχειρησιακός -λόγω της εργασίας του-, είχε τοποθετήσει εντός των αποσκευών gps. Έτσι κάλεσε το 112 και σε μόλις 4′ η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. βρέθηκε στο σημείο. 

Όπως αναφέρει, οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ήταν τόσο προσιτοί που ο ίδιος τους εμπιστεύτηκε το tablet του, το οποίο έδινε στίγμα. Οι δράστες είχαν ήδη φτάσει στο Θησείο. 

Οι αστυνομικοί σε συνεργασία με το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, εντόπισαν το στίγμα και λόγω της ταχύτητας κατάλαβαν ότι οι αποσκευές βρίσκονταν σε αυτοκίνητο. Χτένισαν την περιοχή, μέχρι που εντόπισαν ύποπτο όχημα.

Χωρίς να χάσουν λεπτό κάλεσαν τον ιδιοκτήτη των αποσκευών, και μόλις οι αλλοδαποί κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς προκειμένου να διαφύγουν.

Φυσικά, δεν το κατάφεραν, αλλά όλο το σκηνικό της επίθεσης έγινε μπροστά στα μάτια του Αυστραλού Διοικητή, ο οποίος εντυπωσιάστηκε, από την σφοδρότητα της επίθεσης των δύο αλλοδαπών, αλλά και από την αποτελεσματικότητα των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ., όπου με συνοπτικές διαδικασίες, τους δέσμευσαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα. Εκεί συνελήφθησαν και αποδόθηκαν τα πράγματα στον νόμιμο ιδιοκτήτη τους.

Ο άνθρωπος αυτός, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης του έργου τους, έστειλε στους αστυνομικούς το mail που έστειλε και στην φυσική ηγεσία, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία, στο ποσό περήφανη πρέπει να είναι η ηγεσία έχοντας στην τάξη της ,τέτοια υπηρεσία και τέτοιους αστυνομικούς.

ΑΛΛΑ ….τι να μας πει ο τυχαίος;! Ας ακούσουμε τον …ραπερ; τραπερ; ταπερ; που κάτι παραπάνω θα ξέρει..

Τουλάχιστον η αναγνώριση έρχεται…έστω και από τόσο μακριά και από αυτούς που πρέπει.. Αυτή είναι η ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών Κυρίες και Κύριοι..»