Μενού Κλείσιμο

Η Παυλίνα είναι μόλις 10 ετών.! Ήταν μόνη στο σπίτι της στην Κοπεγχάγη της Δανίας, όταν μπήκαν οι δύο ληστές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην τηλεόραση του MEGA.

«Καθόταν στο κρεβάτι της επάνω ψηλά και δεν την είδαν αυτοί, γιατί είχε βάλει μπροστά το πάπλωμα και το μαξιλάρι και μόλις είδε ξένους ανθρώπους μέσα, γιατί μπόρεσε να τους δει, κρύφτηκε. Οπότε η μικρή, ακόμα και τώρα που είναι στο κρεβάτι, δεν μπορείς να τη δεις. Κάθισε εκεί και δεν κουνιόταν καθόλου» αναφέρει η μητέρα της.

To κρεβάτι που λειτούργησε ως το καλύτερο καταφύγιο

Ο τρόπος που αντέδρασε είναι αξιοθαύμαστος. Κράτησε την ψυχραιμία της, πολύ έξυπνα κρύφτηκε σε «κοινή θέα», κι ακόμα πιο έξυπνα σκέφτηκε να καλέσει για βοήθεια.

«Έστειλε κατευθείαν στη φίλη της μήνυμα να πάρει το 112 να στείλουν κάποια βοήθεια. Της λέω ‘γιατί δεν κάλεσες εμένα αμέσως;»’ Μου λέει ‘γιατί εσύ ίσως να τρόμαζες, να έπαιρνες τηλέφωνο και να ακούγανε ότι είμαι στο σπίτι’», συνεχίζει την εξιστόρηση η μητέρα της Πόπη Κουτρούτσου, ιδιοκτήτρια σχολής Taekwondo.

Το 10χρονο κοριτσάκι είχε ζητήσει το κρεβάτι αυτό ως δώρο για τα γενέθλιά της, λίγες μέρες πριν την εισβολή των ληστών και τελικά, μετατράπηκε, όπως φάνηκε, στην τέλεια κρυψώνα.

«Μου περιέγραψε ότι δεν ανάσαινε, η καρδιά της χτύπαγε πολύ δυνατά, δεν ανάσαινε για να μην ακουστεί, δεν ήθελε να ακουστεί να κλαίει, δεν έκανε κάτι» προσθέτει.

Κόρη πρωταθλητών Taekwondo

Οι δυο ληστές μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας μέρα μεσημέρι κι εγώ οι γονείς της μικρούλας είχαν βγει για λίγο έξω για να ψωνίσουν από το σουπερμάρκετ της γειτονιάς.

«Μας κάλεσε η μικρή κλαίγοντας, ήρθαμε άρον – άρον σπίτι, βρήκαμε το σπίτι άνω κάτω, τη μικρή να κλαίει, πήραν ό,τι βρήκαν και φύγανε» συνεχίζει.

Η μητέρα της μικρής εκτιμά ότι οι πολεμικές τέχνες έχουν βοηθήσει τη μικρή Παυλίνα στον τρόπο σκέψης της.

Ο πατέρας της, προπονητής της εθνικής ομάδας της Δανίας στο Taekwondo και επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και η μητέρα της πρώην μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας, πρωταθλήτρια επίσης και πλέον προπονήτρια παιδιών Ελλήνων στην Κοπεγχάγη, έχουν περάσει στη κόρη τους τη φιλοσοφία του αθλήματος.

«Έχει αποκλείσει ψυχραιμία, έχει φτιάξει, απ’ ότι είδαμε τελικά, δυνατό χαρακτήρα, είχε τη ψυχραιμία να αντιδράσει σωστά, να σκεφτεί ψύχραιμα, να μπει στη φίλη της να πάρει το 112» καταλήγει η Πόπη Κουτρούτσου μιλώντας στο MEGA.

Για τους γονείς της μικρής τώρα το μόνο που μετρά, παρότι έκαναν φτερά δεκάδες αντικείμενα μεγάλης αξίας από το σπίτι, είναι ότι ο πραγματικός «θησαυρός» της ζωής τους, η μικρή Παυλίνα, δεν έπαθε το παραμικρό.

Δείτε την κρυψώνα που «έσωσε» το 10χρονο παιδί:

https://www.megatv.com/embed/?p=579772