Μενού Κλείσιμο

Ακόμη ένα αδιανόητο αλλά όχι πρωτόγνωρο περιστατικό σημειώθηκε στην καρδιά των πανεπιστημίων, έξω από την πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα με κεκαλυμμένα χαρακτηριστικά σταματούσαν τα διερχόμενα Ι.Χ. και μοτοσυκλέτες και ζητούσαν να δουν αστυνομικές ταυτότητες.

Εμφανώς ενοχλημένοι οι πολίτες κάλεσαν το 100 όπου στο σημείο έσπευσαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης. Μόλις οι αντιεξουσιαστές αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς άρχισαν να πετούν μολότοφ.

Παράλληλα, μια αντιπροσωπείααυτοκινήτων τυλίχτηκε στις φλόγες από την εμπρηστική επίθεση που έλαβε χώρα στις 02:00 τα ξημερώματα με επτά (7) οχήματα να καταστραφούν ολοσχερώς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δολοφονική επίθεση δέχτηκαν και οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο για να σβήσουν τις φωτιές.

Να σημειωθεί ότι οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τον φύλακα της επιχείρησης, ο οποίος τραυματίστηκε -ευτυχώς- ελαφρά.

Αστυνομικοί που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΡΑΣΗ κατόπιν εντολών ένεκα της επίθεσης κατά των συναδέλφων τους με βόμβες μολότοφ ενήργησαν συλλήψεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στη συμβολή των οδών Τσάφου και Υμηττού, συνελήφθη από τη ΔΡΑΣΗ ένας 25χρονος αλβανικής καταγωγής, όπου στην κατοχή του βρέθηκαν τρία μπουκάλια βομβών μολότοφ έτοιμα προς χρήση και μαύρα γάντια κηπουρικής εργασίας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, εμπρησμό, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών εμπρηστικών υλών.

 

Ο δράστης οδηγήθηκε στην Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας όπου όπως προέκυψε είναι γνώριμος των Αρχών καθώς έχει ξανά συλληφθεί από την Κρατική Ασφάλεια για παρόμοια αδικήματα.