Μενού Κλείσιμο

Η παρατηρητικότητα και η οξυδέρκεια των αστυνομικών δεν περιορίζεται μονάχα στο ωράριο της βάρδιας αλλά είναι «alert» όλες τις ώρες ανεξαρτήτως αν βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία ή όχι.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και στο σημερινό ρεπορτάζ του synenas.gr.

Ειδικότερα, ξημερώματα Σαββάτου, ένας αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας αντιλήφθηκε έναν άνδρα μέσα σε ένα I.X. με ύποπτη συμπεριφορά. Ο μεσήλικας άνδρας επεξεργαζόταν το χώρο, ψάχνοντας κάθε σπιθαμή του.

Στη θέα του άγνωστου άνδρα στις 1:30 τα ξημερώματα το ένστικτο του αστυνομικού που υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Αττικής “χτύπησε” κόκκινο. Αμέσως με απόλυτη διακριτικες ενέργειες, κάλεσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και ανέφερε την ύποπτη δραστηριότητα.

Πλήρωμα της αστυνομίας έφτασε άμεσα στην οδό Μυκόνου και Άνδρου στο Περιστέρι όπου διενήργησαν έλεγχο στον ύποπτο. Διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας που βρισκόταν μέσα στο ασήμι Seat δεν ήταν ο ιδιοκτήτης αλλά ο κλέφτης.

Με συνοπτικές διαδικασίες οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και στη συνέχεια επικοινώνησαν με τον νόμιμο ιδιοκτήτη, όπου οδηγήθηκαν στο πλησίον Τμήμα Ασφαλείας για τα περαιτέρω.