Μενού Κλείσιμο

Η ανήλικη παραβατικότητα αποτελεί μάστιγα της εποχή με τους αστυνομικούς να περνούν καθημερινά χειροπέδες σε ανήλικους οδηγούς, οι οποίοι εκτός των άλλων, θέτουν σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους τους τους εαυτούς, όσο και τις ζωές των άλλων.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του synenas.gr λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα, αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., την ώρα που κατευθυνόταν με το όχημα του στην οδό Αγ. Βασιλείου στη Δάφνη, παρατήρησε ότι δύο νεαροί επέβαιναν σε ένα δίκυκλο μικρού κυβισμού που δεν είχε κλειδί στη μίζα.

Ο αστυνομικός πλησίασε τους νεαρούς, οι οποίοι τον κοίταξαν με απορία. Όταν τους ρώτησε πού βρίσκεται το κλειδί και ποιανού είναι το όχημα, τρομοκρατήθηκαν τόσο, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ οδηγός και συνοδηγός κατέβηκαν από το μηχανάκι και ξεκίνησαν να τρέχουν.

Αν και ήλπιζαν ότι θα ξεφύγουν, δεν κατάφεραν να πάνε και πολύ μακριά, αφού ο αστυνομικός κατάφερε να τους ακινητοποιήσει και στη συνέχεια να τους δεσμεύσει.

Ύστερα από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι και οι δύο ήταν ανήλικοι. Στο σημείο κατέφθασαν άμεσα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο 16χρονος οδηγός με τον 14χρονο συνεργό του είχαν προβεί στην κλοπή του δικύκλου προ δύο ημερών, το οποίο είχε δηλωθεί από τον ιδιοκτήτη του.

Οπως φαίνεται ο ιδιοκτήτης στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς το όχημα του επέστρεψε στην κατοχή του. Και αυτό για ακόμη μια φορά οφείλεται στην αντίληψη και την παρατηρητικότητα των αστυνομικών, οι οποίοι όπως αποδεικνύουν καθημερινά δεν εφησυχαζουν ποτέ! 

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο Τμήμα Ασφαλείας πήγε και ο ιδιοκτήτης του κλεμμένου οχήματος, ο οποίος ευχαρίστησε εγκάρδια τον αστυνομικό. 

Οι ανήλικοι δράστες οδηγήθηκαν στο Τ.Α. του Αγίου Δημητρίου όπου σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ανηλίκων. Οι ανήλικοι αφού ενημερώθηκαν οι γονείς τους, με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος.