Μενού Κλείσιμο
Αστυνομικός n.j

Ήταν μια κανονική μέρα στη δουλειά για την 34χρονη αστυνομικό Cecilia Morales, ώσπου είδε μια μητέρα σε απόγνωση να κρατάει στα χέρια της ένα βρέφος που πνιγόταν χωρίς να ξέρει τι να κάνει.

Ευτυχώς, η εκπαίδευσή της ως διασώστρια της επέτρεψε να επέμβει άμεσα κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος για τη ζωή του μωρού.

Cecilia Morales
Cecilia Morales

«Μόλις είδα τι συμβαίνει, έδειξα από μακριά στη γυναίκα τι να κάνει, της είπα να γυρίσει το παιδί και να το χτυπήσει στην πλατούλα του. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, όμως, κατάλαβα ότι ήταν σαστισμένη και δεν μπορούσε να κάνει κυριολεκτικά τίποτα. Οπότε έτρεξα αμέσως δίπλα της για να προλάβω τα χειρότερα», θυμάται η αστυνομικός.

«Η εκπαίδευση μου στις διασώσεις με έχει βοηθήσει τρομερά σε τέτοιες περιπτώσεις που ο χρόνος είναι υπερπολύτιμος», λέει η ηρωίδα, «και η σωτηρία ενός ανθρώπου είναι ζήτημα δευτερολέπτων».

Η Morales από το New Jersey έκανε τη λαβή Heimlich στο βρέφος και χρειάστηκαν δύο προσπάθειες για να ξεμπλοκάρει η φραγμένη αναπνευστική οδός του: «την πρώτη φορά που έκανα τη λαβή και τσέκαρα αν αναπνέει δεν είδα ανταπόκριση. Ήταν τρομακτικό, αλλά το ξανάκανα και όλα πήγαν καλά. Το κλάμα του ήταν ο ομορφότερος ήχος που έχω ακούσει ποτέ μου γιατί σήμαινε ότι τα πνευμόνια του δουλεύουν πάλι σωστά.»

H εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες σώζει ζωές

Στο μεταξύ η μητέρα παρέμενε σε σοκ και δευτερόλεπτα αφότου συνειδητοποίησε τι είχε γίνει, ξέσπασε σε κλάματα χαράς. Εκείνη και η γιαγιά του μωρού άρπαξαν την αστυνομικό στην αγκαλιά τους και την ευχαρίστησαν για την σωτήρια επέμβασή της. Μετά το συγκλονιστικό περιστατικό, η Morales επέστρεψε στο πόστο της λες και ήταν μια μέρα σαν όλες τις άλλες.

«Έτσι γίνεται όταν είσαι εκπαιδευμένος να σώζεις ζωές», επισημαίνει η αστυνομικός, «Συμβαίνει κάτι, επεμβαίνεις και συνεχίζεις ό,τι έκανες. Μόνον όταν πας σπίτι σου και χαλαρώσεις, συνειδητοποιείς τι έχεις προσφέρει. Είναι η στιγμή που δεν πιστεύεις ούτε εσύ ο ίδιος τι έχεις κάνει και νιώθεις περήφανος για τον εαυτό σου».

Πηγή: today.com