Μενού Κλείσιμο

Ρόλο…ΕΚΑΒ έχει αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία, αφού αυτές τις δύσκολες ώρες και εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας, μεταφέρει νεφροπαθείς από διάφορες περιοχές της Αττικής σε ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί που υπηρετούν στην ΟΠΚΕ και στην Άμεση Δράση, με εντολή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., από το απόγευμα σε ρόλο ΕΚΑΒ κάνουν διακομιδές των νεφροπαθών ασθενών στα νοσοκομεία.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι την ευθύνη της μεταφοράς την έχουν οι συγγενείς των ασθενών, ωστόσο, αυτό δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα και σε μια κακή εξέλιξη είναι γνωστό πως το «μπαλάκι» των ευθυνών θα πηγαινοέρχεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Ηράκλειο Κρήτης οι μάχιμοι άνδρες της Πυροσβεστικής έχουν αναλάβει τον ίδιο ρόλο, να μεταφέρουν δηλαδή με ασφάλεια τους νεφροπαθείς που ζουν αποκλεισμένοι στα χωριά του Ηρακλείου στα κοντινότερα νοσοκομεία ή ιατρικά κέντρα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις προβλεπόμενες αιμοκαθάρσεις.

Βλέπουμε λοιπόν την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και την Πυροσβεστική Υπηρεσία να αναλαμβάνει καθήκοντα και άλλων υπηρεσιών, με κίνδυνο την ακεραιότητά τους, κάτι που -παραδόξως- δεν αναγνωρίζεται από τον πρωθυπουργό της χώρας, αφού στο σημερινό διάγγελμα ευχαρίστησε τα στελέχη της Πολιτείας, τον ελληνικό στρατό, το έμψυχο προσωπικό του ΕΚΑΒ και τους ανθρώπους που εργάζονται στον ΔΕΔΔΗΕ, αφήνοντας στην…απέξω τα Σώματα Ασφαλείας (βλ. 2:10-2:50).