Μενού Κλείσιμο

Λίγα δευτερόλεπτα χωρίς την παρέμβαση των αστυνομικών και μία ζωή θα είχε χαθεί άδοξα, όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, πέφτοντας στο κενό.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Ειδικότερα, ως από μηχανής Θεοί εμφανίστηκαν σε χρόνο ντε τε οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ύστερα από τα απελπισμένα τηλέφωνα περαστικών για βοήθεια στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του synenas.gr, ο ηλικιωμένος που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του είναι πρώην καθηγητής του αμερικανικού πανεπιστημίου Harvard. Ωστόσο, την Τρίτη το μεσημέρι η κρίση του θόλωσε και σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι, με σκοπό να οδηγηθεί στην αυτοχειρία.

Σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του κέντρου, στις 16:10, η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών με πείσμα και μοναδικό στόχο τη σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής, σκαρφαλώσαν στο μπαλκόνι της πολυκατοικίας.

Εντωμεταξύ ο 90χρονος άνδρας στη θέα των αστυνομικών, μπήκε ξανά στο σπίτι, και βγήκε κρατώντας δύο μαχαίρια, απειλώντας οτι θα τους μαχαιρώσει εάν δεν τον αφήσουν να πεθάνει. Οι αστυνομικοί δεν φοβήθηκαν, ήταν αποφασισμένοι να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.

Ετσι, δυο, καλά και εκπαιδευμένοι αστυνομικοί με γνώμονα την ψυχραιμία σκαρφαλωσαν στο μπροστινό και πίσω μπαλκόνι και ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις. Με σύμμαχο το διάλογο και το θάρρος, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ηρεμήσουν, ώσπου ήρθε το ΕΚΑΒ και ο κλειδαράς και άνοιξε την πόρτα. Στον ηλικιωμένο άνδρα, διατάχθηκε εγκλεισμός σε ψυχιατρική κλινική.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε το synenas.gr