Μενού Κλείσιμο
Ρομά καταδιώκουν ΔΙ.ΑΣ.

Σκηνές κινηματογραφικής καταδίωξης, από αυτές που βλέπουμε στο σινεμά, εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του synenas.gr, ήταν 11π.μ. όταν οι άνδρες της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής κινούταν επί της Λ. Διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο. Η επιμελώς σβησμένη πινακίδα ενός μαύρου Citroen C4 δεν πέρασε απαρατήρητη από το «αετίσιο» μάτι των ένστολων, οι οποίοι προσέγγισαν το όχημα, κάνοντάς του σήμα να σταματήσει.

Ο οδηγός του οχήματος με τα φιμέ τζάμια όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα. Οι αστυνομικοί «χτύπησαν» τον αριθμό πινακίδας στο σύστημα, στην οποία εμφανιζόταν ένα ασημί Citroen C4 με ένδειξη «ΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ».

Το χρονικό της καταδίωξης

Το Ι.Χ. που καταδιωκόταν στην Γέφυρα Ασπροπύργου, ξαφνικά κόβει ταχύτητα και στρίβει προς Ελευσίνα με κατεύθυνση τη Μαγούλα. Και ενώ περνά μπροστά από το Γενικό Νοσοκομείο «Θριάσιο» με ιλιγγιώδη ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς προκειμένου να αποφύγει τα διερχόμενα αυτοκίνητα και φορτηγά, εισέρχεται στη Λ. ΝΑΤΟ.

Το παράδοξο είναι ότι οι επιβαίνοντες του οχήματος δεν συνέχισαν την τρελή πορεία του προς τους καταυλισμούς της περιοχής, αλλά ξανακατέβηκαν προς τον Ασπρόπυργο, πατώντας τη Λ. ΝΑΤΟ με ξανά κατεύθυνση τη Μαγούλα. Ο οδηγός, ο οποίος όπως φαίνεται δεν γνώριζε καλά τα κατατόπια της περιοχής, μπήκε στην οδό Τραπεζούντος με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Εκείνη τη στιγμή ο οδηγός τραβάει χειρόφρενο προσπαθώντας να διαφύγει. Οι έμπειροι και καλά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί φυσικά κρατούσαν αποστάσεις ασφαλείας και ευτυχώς δεν υπήρχε κανένας τραυματισμός. Το αλλόφρων άτομο οδηγείται σε νέο αδιέξοδο και επιλέγει να διανύσει ένα μονοπάτι γεμάτο χορτάρια και ώσπου να πέσει πάνω στην οδό Τραπεζούντος και να κατευθυνθεί στην Εθνική Οδό.

Στο ύψος του 19ου χλμ. της Εθνικής Οδού, στην οδό Μεγαρίδος στο ρεύμα προς Ελευσίνα, στο ταλαιπωρημένο όχημα «σκάει» το μπροστινό δεξί λάστιχο με αποτέλεσμα μετά από 500μ. να σταματήσει να κινείται.

Ολόκληρη η διαδρομή της καταδίωξης

Κατά την έρευνα των αστυνομικών στο Citroen εντοπίστηκαν 7 κάλυκες (9mm), μικροποσότητα ναρκωτικών (κοκαΐνης και χασίς), καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση καταλυτών.

Οι αστυνομικοί μετά από 27 χιλιόμετρα καταδίωξης πέρασαν χειροπέδες στον 38χρονο και την 28χρονη Ρομά, ενώ κατάσχεσαν και το αυτοκίνητο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 38χρονος Ρομά από τον Ιανουάριο του 2022 απασχολεί τις Αρχές με καταδιώξεις στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, της Κορίνθου αλλά και του Άργους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου που διενεργεί έρευνα για τα περαιτέρω.